KÜZDŐSPORT

2019.10.15. 16:44

Harcosok Éjszakája: extra menet kellett Kerekék párharcán

Hat hatvani, két egri és egy gyöngyösi klub versenyzői léptek szorítóba a Harcosok Éjszakája 10. Küzdősport Gálán. A hatvani Népkertben lebonyolított rendezvényen tizennégy párharcot kínált a nézőknek a házigazda egyesület.

B. Cs.

Kerek Csaba és Tresó Roland. Nagy meccs volt! Fotó: Albert Péter

A K1 magyarországi egyik legjelesebb képviselője, Bárdi Péter meccse szolgáltatta – volna – a habot a tortára. Karacs Attila tanítványa azonban gyorsan „lerendezte” szerb ellenfelét, Almir Szalkanovicsot, így a csúcsdísz kicsit „megbillent”. A nézők mégsem lehettek elégedetlenek, mert az előzőleg lebonyolított tizenhárom párharc közül több is úgy alakult, amely alapján a nívós jelzőt bátran lehet használni az ingyenesen megtekinthető eseményre.

– A városi önkormányzattal közösen nyert pályázati pénzből nyílt lehetőség arra, hogy ezt a mezőnyt felvonultathassuk – magyarázta a vendéglátó Hatvani Thai Box Klub vezetője és edzője. Hatvani Ferencnek és segítőinek, továbbá a velük kapcsolatban álló támogatóknak köszönhetően sikerült újra (sátor)tető alá hozni a gálát, amely a hazaiak számára négy diadallal ért véget. Kerek Csaba, az Eger Shootfighters kiválósága, a markazi illetőségű Tresó Roland ellen győzött a 3x3 percre, profi K-1 szabályok szerint kiírt összecsapáson.

Kerek Csaba és Tresó Roland. Nagy meccs volt! Fotó: Albert Péter

– Nagyon sokat edzettem erre napra, előfordult, hogy napi kétszer is. Leginkább az állóképességem és az erőm fejlesztésére figyeltem az edzéseken – mondta Kerek Csaba hatvanihírlap.hu-nak.

Ellenfele, Tresó így értékelt. – Óriási csatát vívtunk, ahol három menet kemény adok-kapok után a bírók nem tudtak döntést hozni, így a negyedik, extra menet következett, amelynek végén a bírók vetélytársamat hozták ki győztesként. Fantasztikus hangulatban bunyóztuk végig mind a négy menetet, amihez kellett a sportszerető közönség és a kiváló rendezés. Ez utóbbiért külön jár a köszönet Hatvani Ferencnek.

Laska Bence Demetrovics Ádámmal (Gödöllői Muay Thai és Box Egyesület), Ádám Balázs pedig Vanja Dimitrovval szemben nyert. A még csupán 15 éves Vinczeffy Gergely gyöngyösi vetélytársát, Lehotai Pétert (Mátra Kempo SE) múlta felül, Házi Bálint azonban kikapott az egri Adler Dávidtól (Thai Works Team), ahogy Tóth Adorján is gratulálni volt kénytelen Bátyi Róbertnek (Püspökhatvan).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában