FEKVENYOMÁS

2017.10.19. 13:45

Hatvanba vitte a világbajnoki címet

Az Eb-győztes azt az osztrákok verte, aki miatt elvették a Vk-sikerét.

B. Cs.

Szeifert István. Dicsőség Prágában magyar színekben Beküldött fotó

Világbajnoki címmel gyarapította dicsőséglistáját Szeifert Isván. A hatvani sportoló Európa-bajnokként érkezett a prágai WUAP Erőemelő és Fekvenyomó vb-re, ahol szinte minden a tervei szerint alakult. Noha a mínusz 90 kilós súlycsoportot nagyon erős mezőny alkotta, a Sámson Gym-ben készülő versenyző tizenöt kilóval többet nyomott, mint az ezüstérmet szerzett Mario Auero, aki mögött az orosz Roman Obornij és a magyar honfitárs Megyeri Zoltán végzett a dobogó harmadik fokán.

Szeifert István. Dicsőség Prágában magyar színekben Beküldött fotó

– A győzelem értéket növeli, hogy éppen azt az osztrák versenyzőt vertem meg jelentős fölénnyel, aki miatt elvették a Világkupa-elsőségemet – utalt a korábbi Vk-viadalra Szeifert István. – Sajnos a világcsúcsra nem tudtam rányomni, mert a verseny most nem engedte, hogy kockára tegyem a tuti első helyem, Ugyanis, ha nem sikerül a gyakorlat, akkor akár ki is eshettem volna, ezt pedig nem akartam kockára tenni. Ám ami késik, az nem múlik! Ígérem, a világrekord is hamarosan meglesz.

A Zagyva-parti erős ember rengeteg biztatást kapott az ismerőseitől, akik végig érdeklődtek, hol áll a versenyben.

– Sike Dóra és Sike Gábor támogatását külön is kiemelném, mint ahogy jár a köszönet Komár Attilának is, a családomnak pedig hálás vagyok a bizalomért és kitartásért.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában