LABDARÚGÁS

2019.05.20. 15:15

Hatvani és gyöngyösi élmények a női BL-döntőről

A Lyon címvédését a helyszínen látott 19 487 néző között megyénkbeliek is akadtak.

B. Cs.

A gyöngyösi delegáció kiválóan érezte magát Beküldött fotó

A francia Olympique Lyon hatodszor, magyar származású középpályása, Marozsán Dzsenifer negyedszer nyerte meg a női labdarúgó Bajnokok Ligáját, amelynek szombati, budapesti döntőjében 4–1-re legyőzték az FC Barcelonát. A finálét így élte meg két szűkebb hazánkbeli szakember.

NAGY-GYÖRGY GÁBOR, a Gyöngyösi AK utánpótlás szakmai vezetője: – A klub női utánpótlás játékosai és szülői társaságában vettünk részt a Magyarországon első ízben nagyszerűen rendezett női Bajnokok Ligája döntőjén. A finálé előtt különböző ügyességi játékokban, és kvízkérdések kitöltésében jeleskedhettek gyermekeink, ahol apró ajándékokat nyerhettek a fiatalok. A csapatok igazi futballünnepet varázsoltak a teltházas stadion közönségének. A gyönyörű létesítményben, kitűnő hangulatban szép gólok születettek, amelyek közül az elsőt honfirtársunk, Marozsán Dzsenifer szerezte. Köszönet a segítségért Árva József és Zacsovics Tibor kollégáknak, és mindenki másnak, aki ezt a hatalmas élményt biztosította a Gyöngyösi AK női utánpótlás játékosai számára. Hajrá magyar foci, hajrá GYAK!

A gyöngyösi delegáció kiválóan érezte magát Beküldött fotó

BÁRDOS JÁNOS, a FC Hatvan női szakosztályának szakmai vezetője: – Egy kicsit sajnáltam a fradistákat, ugyanis ekkora felületű lila színű drapéria még nem pompázott szeretett stadionjuk felületén. De félre a tréfát! Várakozás. Kíváncsiság. Mivel férfi BL-döntőn már jártam, így volt összehasonlítási alapom. Azt kell mondjam, nem találtam különbséget. Kivitel, tartalom és forma. Pompázatos volt! Az alsó körgyűrűn elhelyezett, labdarúgással kapcsolatos játékokkal és kvíz kérdésekkel együtt. Sajna, BL-logóval ellátott termékekhez nem jutottunk hozzá, de maga az élmény megfizethetetlen. A játék? Az erőtől duzzadó, dinamikus franciák ellen nem volt ellenszer. Tizenkilenc perc alatt három gól. Akadtak klasszis megoldások, tértölelő indítások, mélységi passzok, szöglet variációk. S természetesen öröm, bánat és könnyek. Nagyon boldog voltam, mikor Pacsold Attila barátom szólt, hogy írjuk össze a neveket, mert mehetünk a meccsre. Ezek a pillanatok újra hitet adnak, hogy csinálni kell, mert megéri. Hiszen az élmény maga megfizethetetlen!

Bárdos János szurkolói körben Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában