15°
19°

NB I: az egriek átérzik a meccs súlyát

Szombaton tévés meccset játszik a B. Braun.

A gyöngyösi Varsandán és Gábori ismerős közegben

Sike Károly

A mezőnyben egyedüliként pont nélkül álló Vecsés jelenti a DVTK-Eger következő ellenfelét, míg a HE-DO B. Braun Gyöngyös együttesére ezúttal Balatonfüreden vár megmérettetés.

A férfi NB I. 6. fordulójának mérkőzései:
DVTK-EGER (13.)–VECSÉSI SE (14.)
Eger, körcsarnok, szombat, 18.00. V.: Hargitai, Markó.
– Bízom benne, hogy a fokozott bizonyítási vágy ezúttal nem fordul át görcsösségbe és jóval kevesebb hibával kézilabdázunk, mint egy hete Mezőkövesden – fogalmazott Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője. – A kellő tanulságokkal felvértezve várjuk az összecsapást, amely a jelenlegi helyzetben fokozott jelentőséggel bír. Mindannyian átérezzük a találkozó súlyát és az ezzel járó felelősséget. Elszántak a srácok, szeretnénk bizonyítani, hogy többre vagyunk hivatottak.

Tóth Edmond (középen) szerint játékosai bizonyítanák, hogy többre hivatottak Fotó: Lénárt Márton

A vecsésiektől négy mérkőzést követően távozott Nagy Károly vezetőedző, akit a csapat gyenge szereplése miatt menesztett a klubvezetés. A mesteredző irányításával a felnőttcsapat a klub történetének legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy bajnoki címet szerzett az NB I. B Nyugati csoportjában. Helyére a szerb Damir Sztojanovics érkezett. Az új tréner mellett a játékoskeret megerősítése érdekében az irányító Nebojsa Vojinovics és a jobbszélső Uros Radoszavljevics csatlakozott a vecsésiekhez. A változtatások azonban egyelőre nem hozták meg a várt áttörést. A csapat legutóbb hazai pályán szenvedett kilencgólos vereséget a Balatonfüredtől.
– Feltétlen óvatosságra int, hogy a vecsésiek edzőcserét követően érkeznek. A szerb tréner temperamentumával képes lehet új lendületet adni a gárdának – vélekedett Tóth Edmond.

BALATONFÜREDI KSE (6.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (5.)
Balatonfüred, szombat, 15.00. V.: Bíró, Kiss. Tv.: M4 Sport
Korábbi játékostársaival néz farkasszemet Varsandán Milán, aki két évet töltött Balatonfüreden, mielőtt a nyáron visszatért a gyöngyösi klub kötelékébe.
– Fiatal csapathoz utazunk, amelyben azért rutinos játékosok is helyet kapnak – fogalmazott a 28 esztendős korábbi válogatott balszélső. – Összeszokott, egységes gárda a soros ellenfelünk, amellyel szemben rendkívül nehéz pontokat szerezni. Nagy kihívást jelentő feladat előtt állunk, de továbbra is jó formában vagyunk és nagyon szeretnénk bizonyítani, hogy idegenben is képesek vagyunk eredményesen kézilabdázni.
A balatonfürediek az elmúlt fordulók során egyetlen ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint a mátraaljaiak. A Szegedtől (29–37), a Veszprémtől (24–32) és a Tatabányától elszenvedett vereségen (18–22) túlmenően a Budakalászt (28–25), a Mezőkövesdet (28–20) és a Vecsést (30–21) is egyaránt legyőzték Hornyák Péterék.
A Varsandánhoz hasonlóan korábban Balatonfüreden is szerepelt Gábori Máté úgy véli, a szurkolók segítségével lehet esélyük a pontszerzésre.
– Ugyan nem a megszokott időpontban játszunk, ráadásul a mérkőzés napja hivatalosan munkanap, mégis arra kérem a szurkolóinkat, hogy aki csak teheti, a viszonylag nagy távolság ellenére kísérjen el bennünket, hiszen hatalmas erőt adnak nekünk – fogalmazott a jobbszélső.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

 

Hozzászólások

15°
19°
Pára
V
13°
H
15°
K
11°
Sz
11°

Hirdetés

Megfelelni a ma kihívásainak, valamint a jövő lehetőségeinek

Hirdetés

Hirdetési tanácsadót keresünk!

Hirdetés

Andrássys diákok a nagyvilágban
HEVES, KÖMLŐ
Szabó Katalin
Szívvel, lélekkel gyógyszerész a zenész-patikus Boglárka
siker / 33 perce
17 éves tekvondós győzött Athénban
Patakfalvy Luca győzött az 53 kilogrammos kategóriában a tekvondósok nyílt görög bajnokságán.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy özv. TÓTH ISTVÁNNÉ szül. Szanyi Margit életének 78. évében elhunyt. Temetése az egri Lajosvárosi temetőben 2018. október 26-án 14 órakor lesz. Előtte 13 órakor engesztelő gyászmise a Lajosvárosi templomban. Gyászoló fia, lánya és családjuk
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZEIFERT LÁSZLÓ életének 70. évében elhunyt. Temetése 2018. október 17-én 10.30 órakor lesz az egerszalóki temetőben. Gyászoló felesége, gyermekei, menye, veje és unokái.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy FARSANG SÁNDOR életének 74. évében elhunyt. Temetése a Hatvani temetőben 2018. október 17-én 10 órakor lesz. Előtte engesztelő gyászmise a temető kápolnájában. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy a szeretett feleség és édesanya SOMFAI CSABÁNÉ 68.évesen váratlanul elhunyt. Temetése 2018. október 18-án 11.30órakor lesz az egri Kisasszony temetőben az engesztelő gyászmisét követően. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk , hogy GÁL ISTVÁN nyugállományú honvéd alezredes 2018. október 5-én hosszantartó súlyos betegségében elhunyt. Hamvait Katonai Tiszteletadással 2018. október 18-án 12 órakor helyezzük örök nyugalomra a Sarudi köztemetőben. Gyászoló családja és a Magyar Honvédség.
Köszönetet mondunk mindazoknak akik SZABÓ MIKLÓS temetésén részt vettek és fájdalmukban osztoztak. A gyászoló család
Mély megrendüléssel, fájó szívvel tudatjuk, hogy TIPARI ZOLTÁNNÉ szül: Molnár Etelka az -Egri Közúti Építő Vállalat- volt dolgozója életének 88. évében türelemmel viselt betegségben elhunyt. Temetése 2018. október 19-én 15 órakor az egri Kisasszony Temetőben lesz. Elötte 14.30 órakor engesztelő gyászmise a temető kápolnájában. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatom, hogy ZELEI ISTVÁNNÉ édesanyám elhunyt. Temetése a Lajosvárosi temetőben 2018. október 15-én 15.30 órakor lesz. Gyászoló fia.
Hálás szívvel köszönetet mondunk mindazoknak, akik drága halottunkat DOMÁN ANDRÁS-t utolsó útjára elkísérték és fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy KÁSÁNÉ KISS MÁRIA türelemmel viselt betegség után 2018. október 8-án elhunyt. Hamvait utolsó útjára 2018. október 19-én 14 órakor kisérhetik el a mezőkövesdi temetőben. Emléke szívünkben él!
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KRAJCSOVICS JÓZSEF életének 67.évében elhunyt. Búcsúztatása Egerben a Rózsa Károly ut. 1.sz.alatt lesz 2018. október 13-án 11órakor. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy DOMÁN ANDRÁS felejthetetlen férj, édesapa, nagyapa, testvér, -az Agria Volán nyugdíjasa- életének 75.évében türemmel viselt hosszantartó betegség után elhunyt. Temetése Egerben a Lajosvárosi temetőben 2018. október 10-én 14 órakor. Elötte 13.30 órakor gyászmise a Lajosvárosi templomban. A gyászoló család
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik RÁCZ ALÍZ búcsúztatásán részt vettek, utolsó útjára elkísérték és fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család
Hálás szívvel köszönetet mondunk mindazoknak, aki szeretett lányunkat KOVÁCS ZSUZSANNÁT utolsó útjára elkísérték és fájdalmunkban osztoztak A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk azokkal akik ismerték és szerették, hogy KIRÁLY GYÖRGY a Hm-i Vízmű Zrt. volt dolgozója 69.évében váratlanul elhunyt. Búcsúztatója 2018. október 9-én /kedden/ 14órakor az egri Lajosvárosi temetőben lesz. Szerető felesége és fia.
Megrendülten tudatjuk, hogy SZABÓ MIKLÓS az Eszterházy Károly egyetem volt gazdasági igazgatója életének 62.évében nagy türelemmel viselt betegségében 2018. szeptember 21-én elhunyt. Hamvait az egri Hatvani temetőben helyezzük örök nyugalomra 2018. október 12-én 13 órakor. Elötte 12.30 órakor engesztelő gyászmisét a temető kápolnájában tartunk. Gyászoló felesége Szabóné Tóth Lilian
Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyám, nagymamám özv. SCHWARCZ DÁVIDNÉ szül. Domán Apollónia ( Pólika néni) életének 93. évében elhunyt. Búcsúztatására , örök nyugalomba helyezésére szűk családi körben került sor a Bazilika altemplomában. A gyászoló család
Fájó szívvel emlékezünk szerettünkre KISZÁLY PÉTERRE halálának 20. évfordulóján. Felesége, Fia, Lánya és Unokái
Mély megrendüléssel, fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy szeretett gyermekem BÓTA ILONA életének 61.évében elhunyt. Temetése 2018. október 4-én 15.30 órakor lesz az ostorosi temetőben az engesztelő szentmisét követően. Édesanyja és a gyászoló család Ezúton fejezzük ki köszönetünket mindazoknak akik jelenlétükkel fájdalmunkban osztoztak.
Mély fájdalommal tudatjuk,hogy NAGY MIKLÓS -kertész- életének 70. évében hosszas betegség után elhunyt. Temetése 2018. október 4-én 10 órakor az egri Hatvani temetőben lesz. A gyászoló család
Nem csak Velence lehet oda / 1 órája
Számos világörökséget veszélyeztet a klímaváltozás a Földközi-tengeren
balesetek / 1 órája
Felborult egy személyautó szombat hajnalban Egerben
Heol
invázió / 2 órája
Mutatunk négy tippet a bosszantó büdös bogarak ellen
bővülésre számítanak / 2 órája
Remekül fut a Netflix szekere
növekedés / 2 órája
Egyre többen használják a magyar légteret
LABDARÚGÁS / 3 órája
Kiss Tibor: a futballnak örömnek kellene lenni
Bódi Csaba