LABDARÚGÁS

2020.04.24. 16:18

Istenmezején a 16 éves csere NB II-es gárdát búcsúztatott

Alig több mint egy héttel a 17. születésnapja előtt Kotroczó Zoltán azzal írta be a nevét az Istenmezeje SE történetébe, hogy győztes gólt rúgott FC Hatvannak. Ezzel a megyei II-es gárda kiejtette a Magyar Kupából NB II-es ellenfelét. Történt mindez 1996. április 24-én.

B. Cs.

Az Istenmezeje SE 1995/96-ban szerepelt csapatában Kotroczó Zoltán az álló sorban a harmadik Beküldött fotó

– A hatvaniak védője hazagurította a labdát, amit a 16-os vonal környékén sikerült elcsípnem. Majd a kifutó kapus mellett elhúztam és egészen az öt és feles vonalig vezettem a játékszert, nehogy véletlenül mellé gurítsak, mert akkor az ünneplést kergetőzés váltotta volna fel... A gól után próbáltam egy gyors sprintet kivágni, de nem sikerült, mert a társak rögtön ledöntöttek a lábamról. Azt, hogy nagyon örültünk nem is kérdés, de nekem nem sokáig tarthatott a hétközi karnevál, mert aznap este vissza kellett utaznom az egri kollégiumba – emlékezett a 24 évvel ezelőtti mérkőzésre a párharc ifjú hőse.

Kotroczó Zoltán egyetlen csereként Utasi József helyére állt be a második félidőben. Elmondása szerint a nem a legerősebb csapatukkal érkezett hatvaniak kezdetben mintha ne vették volna elég komolyan a házigazdákat. Ez vezetett oda, hogy a megyei II-es hazaiaknak sikerült kicsikarni a hosszabbítást, majd pedig a ráadásban eldönteni a továbbjutás kérdését – a saját javukra.

Az Istenmezeje SE 1995/96-ban szerepelt csapatában Kotroczó Zoltán az álló sorban a harmadik Beküldött fotó

Az Istenmezeje SE edzője nem is leplezte az örömét. – Edzői pályafutásom legszenzációsabb sikerét értem meg, amit tiszta szívből köszönök minden játékosomnak és lelkes közönségünknek – fogalmazott anno Utasi Tibor.

A játéknap legnagyobb meglepetését a Magyar Kupa megyei selejtezőjének 2. fordulójában érték el a mezejeiek. A 300 néző előtt rendezett szerdai találkozót Bartos Sándor vezette és a hazaiak Kovács M. – Bozó, Nagy P., Csóka F., Ország Zs., Lénárt, Ortó, Csomós, Utasi (Kotroczó), Ludvig T., Mihály összeállításban léptek pályára. Az NB II. Keleti csoportjában szereplő, edzőként Bóna Zoltán irányította hatvaniakat a Hatvani – Kratofil, Balogh (Fekete), Sármány, Gohér (Andrási), Szabados, Kata (Lénárt), Gephard, Nagylaki, Varga és Nikl alkotta gárda képviselte az észak-hevesi településen. A történeti hűség kedvéért megjegyzendő, hogy az istenmezejeiek első gólját Csomós Attila szerezte, míg a látogatók részéről Nikl Gábor volt eredményes.

A szezon végén az ISE ezüstérmesként fellépett a a megyei I. osztályba, míg a Zagyva-partiak a 10. helyen zártak az NB II-ben. Kotroczó Zoltánban azonban a kupameccs emléke maradt meg örökre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában