Bundesliga

2017.08.19. 14:32

Jól vizsgázott a videóbíró Münchenben

Sikeresen mutatkozott be a videóbíró a német labdarúgó Bundesligában a 2017/2018-as idény pénteki nyitómeccsén a címvédő Bayern München és a Bayer Leverkusen között.

Schiedsrichter Tobias STIELER beim Videobeweis, Video Assist GES/ Fussball/ 1. Bundesliga: FC Bayern Munich - Bayer 04 Leverkusen, 18.08.2017 -- Football/ Soccer 1st. German Bundesliga Division: Bavaria Munich vs Bayer 04 Leverkusen, Munich, August 18, 2017 | Verwendung weltweit

A 3-1-es bajor sikerrel zárult találkozó 52. percében, 2-0-ás hazai vezetésnél Tobias Stieler játékvezető nem látta tisztán, hogy a leverkuseni Charles Aranguiz szabályosan állította-e meg Robert Lewandowskit a 16-oson belül. Ezért fejmikrofonján keresztül segítséget kért, a kölni központban visszanézték az esetet, majd jelezték a bírónak, hogy szabálytalanság történt. Így Stieler 11-est ítélt, melyet Lewandowski értékesített.

A vitás eset után mindössze 36 másodperccel született meg a döntés, erről a játékvezető utólag azt mondta: „Ez a helyzet remek példa volt arra, hogy a videóbíró hogyan segítheti a munkánkat.”

(Borítóképünkön Tobias Stieler játékvezető a videóbíróval kommunikál. Fotó: AFP / WERNER EIFRIED / GES-SPORTFOTO / DPA)

 

 

 

 

 

 

 

Football/ Soccer 1st. German Bundesliga Division: Bavaria Munich vs Bayer 04 Leverkusen, Munich, August 18, 2017 | Verwendung weltweit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!