AUTÓSPORT

2019.06.01. 08:24

Kápolnán „győzelmi fát” ültet az Európa-bajnok

Szombaton 10 és 12 óra között állatvédő alapítványa, a Macskaárvaház, valamint szurkolói társaságában ünnepli misanói Európa-bajnoki futamgyőzelmét Kiss Norbi.

Heol Sport

Kiss Norbertnek szívügye a Macskaárvaház

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok autóversenyző ígéretéhez híven egyúttal elülteti az első „győzelmi fát”. Néhány héttel ezelőtt ugyanis bejelentette: minden idei futamgyőzelmét és dobogós helyezését követően egy-egy fát ültet Kápolnán. A település polgármestere, dr. Berecz Kálmán már akkor kifejezte, Norbi képességeit ismerve bízik benne, hogy őszre egész kis erdő alakul ki a meseszép kis Tarna-parti településen.

Kiss Norbertnek szívügye a Macskaárvaház Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Farkas Pál agrármérnök barátommal, a Káli Csemetekert vezetőjével beszéltem meg, milyen fát ültessünk – mesélte a formula.hu-nak Kiss Norbi, aki elárulta: – Egy csodálatos páfrányfenyőre esett a választás, amely az egyik legősibb élő fafaj a földön. Legkorábbi levélkövületei 270 millió évre nyúlnak vissza, és egyedei a jégkorszakot is túlélték. Különleges gyógyító hatást is tulajdonítanak neki, a leírások szerint ellensúlyozza az öregedést, enyhíti a szellemi fáradtságot és legkevésbé sem utolsó sorban csodálatos árnyékot ad majd a Macskaárvaház mentett állatainak – mondta Norbi, akit szakértő barátja alaposan kiképzett a botanika tudományából.

Kiss Norbi elmondta: mindenkit szeretettel vár szombaton 10 és 12 óra között Kápolnán, ahol veterán járművek felvonulása és különleges vegán ebéd is várja a vendégeket. Mint ismeretes Norbi nagyszerű kapcsolatot ápol a helyi mezőgazdasági értékőrző egyesület (Megérte Egyesület) járműrajongó aktivistáival, akik felkérték Norbit, hogy vegyen részt különleges járműveik felvonulásán, és hogy stílszerű legyen Norbi megjelenése, a Mercedes AMG magyar nagykövete számára egy veterán korba lépett G Mercedest biztosítanak a látványos parádéhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában