BÚVÁRSPORT

2020.02.25. 15:19

Kilenc gyöngyösi búvárúszó medál az egri világkupán

A Mátrai Erőmű BK mind a négy versenyzője szerzett érmet a 15. CMAS uszonyosúszó-világkupa első, egri állomásán.

S. K.

A víz alatti és a víz feletti világ egyszerre megörökítve Fotó: Lénárt Márton

A gyöngyösi klub versenyzői többször is egyéni legjobb időket teljesítve állhattak dobogóra. – Mozsár Alex ismét bizonyította, hogy helye van a legjobbak között – nyomatékosította a Mátrai Erőmű BK edzője, Veress András. – Az év korai időszakában is képes volt új egyéni csúcsot teljesíteni. A 800 méteres felszíni úszásban ezüst-, 400 méteren bronzérmet szerzett.

 

– Remek időt úsztam, őszintén szólva nem számítottam rá, hogy második leszek, megelégedtem volna a bronzéremmel is, így azonban nagyon boldog vagyok – fogalmazott a 800 méteres táv teljesítése után Mozsár.

A gyöngyöshalászi fiatalnak a 400 méteres felszíni úszás az egyik főszáma, ebben szeretne indulni majd a Világjátékokon.

– A 200 méterem gyalázatosan sikerült. Ezúttal négyszázon 3:01 percet úsztam, amivel nagyon elégedett vagyok – jelentette ki.

A víz alatti és a víz feletti világ egyszerre megörökítve Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A junioroknál négy aranyérmet szerzett Pernyész Dorottya kvalifikálta magát a junior-Európa-bajnokságra, rajta kívül Kiss Nándor is nagy lépést tett a csapatba kerülés irányába.

– Remekül éreztem magam Egerben – fogalmazott a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban első helyezettként végzett Pernyész Dorottya. – Nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel, nem számítottam arra, hogy három számban is első helyezést érek el.

A magyar színekben rajthoz állt indulók a Bitskey Aladár Uszodában rendezett eseményen összesen 15 arany-, 9 ezüst- és 11 bronzéremmel gazdagodtak. A vk következő állomását az olaszországi Lignano jelenti március 20–22-én.

Medálból kilenc

A gyöngyösiek eredményei, felnőttek

MOZSÁR ALEX (800 m felszíni úszás: 2. hely, 400 m felszíni úszás: 3.)

Juniorok

PERNYÉSZ DOROTTYA (50 m uszonyos gyors: 1., 100 m uszonyos gyors: 1., 200 m uszonyos gyors: 1., 400 m uszonyos gyors: 1.)

DEME DORKA (800 m felszíni úszás: 3., 400 m felszíni úszás: 3.)

KISS NÁNDOR (200 m felszíni úszás: 3.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában