csendben, elvonulva

2019.06.19. 17:40

Kiprich József jól érzi magát itthon

Már nem vágyik vissza Hollandiába a hetvenszeres válogatott csatár.

A korábbi támadó a Komárom–Esztergom megyei másodosztályban dolgozik – derül ki a Nemzeti Sport interjújából.

A korábbi holland és ciprusi bajnok jelenleg Felsőgallán, egy Tatabányához tartozó kis faluban edzősködik, ahol az elmúlt szezonban a középmezőnyben, a tizedik helyen végeztek. Elárulta, hogy hobbiból vállalta a felkérést, hetente két edzésük és egy meccsük volt, de a következő szezontól háromra emelkedik az edzésszám.

Elmondása szerint jól érezte magát a Feyenoord csapatánál, ahonnét azóta többször is megkeresték, hogy dolgozzon az utánpótlásnál, de már nincs kedve a költözködéshez, mint mondta:

„Valójában bármikor mehetnék, ha akarnék, de nekem már semmi kedvem utazni meg költözködni, nem vagyok már húszéves.”

Arra a felvetésre, hogy Hollandiában gyakran a Kiprich névvel azonosítják a magyar futballt, úgy válaszolt: való igaz, hogy szeretik a szurkolók, és ő is viszont szereti őket. Némi keserűséggel a hangjában megjegyezte:

„Hollandiában a klubok és a szurkolók máshogy viszonyulnak a korábbi sztárjaikhoz, mint idehaza.”

A korábbi NB I-es, NB II-es edzősködés kapcsán megjegyezte, hogy megvan ugyan a pro licence, de úgy érzi, egyre inkább perifériára szorul, egyre jobban elfelejtik, bár nem zárkózna el a tárgyalástól, ha valaki megkeresné egy ilyen ajánlattal.

A magyar futballal kapcsolatban lát némi előrelépést a magyar bajnokság színvonalában és a magyar válogatott szereplésében is, szerinte jó útra léptünk, érdemes reménykedni.

A holland labdarúgást folyamatosan követi, szurkolt is nekik a Nemzetek Ligájában, és az utóbbi évek botladozásai után sem félti őket,

„a holland futball mindig feltámad. Boldog lennék, ha a magyar is követné”

- zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!