Egykori Bayern-játékos az utód

2017.09.28. 16:14

Kirúgták Carlo Ancelottit

Menesztette Carlo Ancelotti vezetőedzőt a Bayern München labdarúgóklub – a német sajtó korábbi értesülését délután hivatalosan is megerősítette a német együttes.

(FILES) This file photo taken on September 11, 2017 shows Bayern Munich's Italian head coach Carlo Ancelotti atttending a press conference on the eve of the UEFA Champions League group B match between Bayern Munich and RSC Anderlecht in Munich, southern Germany. Carlo Ancelotti was sacked, his club said on September 28, 2017. / AFP PHOTO / Christof STACHE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Christof Stache

Az 58 éves olasz szakvezetőnek azt követően kellett távoznia, hogy csapata szerdán 3-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

„Csapatunk teljesítménye a szezon eleje óta nem felel meg az elvárásoknak” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge. A Bayernt működtető gazdasági társaság vezérigazgatója a klub honlapjának elmondta: a párizsi mérkőzés világossá tette számukra, hogy változtatásokra van szükségük.

Ancelotti távozásáról már korábban is cikkezett a német sportsajtó, mert a Bayern a nyári felkészülési mérkőzéseken sem volt olyan eredményes, mint korábban, a Bundesliga tabelláján pedig csak a harmadik helyen áll hat forduló után, miközben a trénert több játékos bírálta.

A Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a PSG és a Real Madrid korábbi edzője tavaly nyár óta irányította a münchenieket, akikkel idén tavasszal bajnok lett, a Német Kupában viszont csak az elődöntőig, a BL-ben pedig a negyeddöntőig jutott.

A klub az olasz vezetőedző négy segítőjétől – Davide Ancelotti, Giovanni Mauri, Francesco Mauri, Mino Fulco – is elköszönt, Willy Sagnolt pedig ideiglenes jelleggel bízta meg a vezetőedzői teendők ellátásával.

A 40 éves Willy Sagnol játékosként 2000 és 2009 között erősítette a Bayernt, amellyel egyszer BL-t nyert, a francia válogatottban pedig 58 alkalommal szerepelt. Edzőként egy ideig hazája U21-es válogatottját irányította, majd a Girondins Bordeaux vezetőedzőjeként tevékenykedett, idén nyártól pedig Ancelotti munkáját segítette Münchenben. Sagnol először a Hertha elleni, berlini bajnokin irányítja a bajorokat vasárnap.

Borítókép: AFP PHOTO / Christof Stache

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában