Bajnokok ligája

2020.02.19. 10:27

Klopp a Liverpool támadójátékával és a bíróval is elégedetlen volt

Jürgen Klopp szerint csapata támadóharmadban mutatott gyengélkedése és a házigazda Atlético Madrid „negatív taktikája” vezetett a címvédő Liverpool 1-0-s vereségéhez kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures during the UEFA Champions League, round of 16, first leg football match between Club Atletico de Madrid and Liverpool FC at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on February 18, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

Az angol bajnokságot utcahosszal vezető együttes német trénere a meccs utáni sajtótájékoztatón gratulált a hazaiaknak, emellett viszont egyértelműen kiderült szavaiból, hogy nem volt elragadtatva Diego Siemone együttesének hozzáállásától, amivel a bírót is nehéz helyzetbe hozta.

„Egy ilyen környezetben játékvezetőként nagyon erősnek kell lenned. Az első félórában három játékosuk is elterült a földön, nem tudom, miért”

- mondta Klopp, aki a félidőben azért cserélte le Sadio Manét, hogy sárga lapja után nehogy pirosat kapjon. – „Tartottam tőle, hogy egy újabb párharcnál az ellenfele, akkor is elfekszik, ha Sadio egy nagyobb levegőt vesz. Nem akartam ilyen helyzetet. Célpont volt, egyértelműen látszott. Az ilyesmi része a futballnak, de én nem szeretem.”

Mane könyöklésért kapott sárga lapot a 40. percben, majd kevéssel később újra eltalálta könyökkel Sime Vrsaljko arcát, amiért viszont csak szóban figyelmeztette a bíró az Atlético drukkerek fülsüketítő fütyülése közepette.

Klopp ugyanakkor a kritika mellett dicsérte is a spanyolokat.

„Az Atlético koncentrációs szintje védekezésben egészen kivételes volt ma. Nem vagyok csalódott a teljesítményünk miatt, de a támadóharmadban nem voltunk elég jók”

- jegyezte meg a szakember, hozzátéve, hogy csak a párharc első félidejét veszítették el, de nincsenek kilátástalan helyzetben, küzdeni fognak és hazai pályán lesz lehetőségük a fordításra.

Diego Simeone kollégájánál jóval boldogabban értékelt. „Nem ez minden idők legszebb éjszakája, hiszen nem nyertünk egyetlen trófeát sem, de vannak olyan esték, amiket nem felejtesz el. A világ legjobb csapata volt itt és mi legyőztük” – mondta az argentin vezetőedző, ám gyorsan sietett leszögezni, hogy mindez nem jelenti a párharc végét. – „Ez csak az első meccs volt, és egy még hátra van.

A párharc visszavágóját három hét múlva (március 11.) rendezik Liverpoolban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában