KÉZILABDA

2017.12.10. 16:27

Lendületben a gyöngyösiek

A Szeged elleni bravúros pontszerzést követően az FTC vendégeként a kötelező győzelem igényének tett eleget a B. Braun Gyöngyös. Az Eger SBS Eszterházy nagy csatában hajtott fejet Csurgón.

Sike Károly

A gyöngyösiek a fővárosban is állták a sarat Fotó: Lénárt Márton

Zárkóznak a gyöngyösiek. Matej Mikitáék az elmúlt három mérkőzésén öt pontot szereztek, aminek köszönhetően a gárda elmozdult a kiesés rémétől fenyegetett csapatok táborából. A sereghajtó zöld-fehérekkel szemben a 44. percig ugyan szorosan alakult az állás, az utolsó negyedórában azonban visszafordíthatatlanul ellenfele fölé kerekedett a mátraaljai együttes.

– Olyan kimagasló egyéni teljesítményekkel rukkoltunk elő, ami bizakodásra ad okot a jövőt illetően – fogalmazott a találkozót követően Konkoly Csaba, a gyöngyösiek vezetőedzője. – A jó védekezés, a kimagasló kapusteljesítmény kellő alapot szolgáltatott a győzelemhez. Ismét csapatként küzdöttünk. Köszönet a szurkolóknak, akik egy szektort megtöltve hazai pályát varázsoltak nekünk az Elek Gyula Arénába.

Az újonc ferencvárosiak trénere, Adorján Gábor, érthető módon rendkívül csalódottan állt a sajtó képviselői elé.

– Rengeteg technikai hibát vétettünk, egész héten feszült volt a társaság, görcsösség jellemezte a játékunkat – értékelt Adorján Gábor. – Csalódott vagyok néhány játékos teljesítménye miatt, a húzóembereink kudarcot vallottak. Sokan a fejemet követelik, de nem mondok le, mert annyit kaptam már a Ferencvárostól, hogy az általam összeszedett csapattal az utolsó leheletig küzdök a klubért. Persze ettől még a tulajdonosok dönthetnek másképp.

Az Eger SBS Eszterházy Csurgón vendégeskedett, ahol az utolsó tíz percben fordította a maga javára az eredményt a házigazda.

– NB I-es csapatként harmadszor szerepeltünk Csurgón, s ezúttal álltunk a legközelebb a pontszerzéshez – emlékeztetett Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője. – Az első és a második félidőben is elég sokáig vezettünk, de a hajrában sajnos ziccereket, átlövéseket hibáztunk. Idegenben egy ilyen rangadót ennyi pontatlan lövéssel nem lehet megnyerni. A védekezésünk ugyan ezúttal is jól működött, a vereség a gyenge helyzetkihasználás számlájára írható. Ezúttal ennyire futotta, a következő mérkőzéseken igyekszünk javítani.

Bencze József, a csurgóiak vezetőedzője kiemelte: a kapuscsere hozott pálfordulatot.

– Parázs küzdelmet láthatott a közönség – összegzett a szakember. – Idén egy nagyon erős, kiegyensúlyozott teljesítményre képes Eger színesíti az NB I-et. Szinte végig szenvedetünk. A második félidő derekán Balogh Tibor kapuba állása hozott olyan fordulatot a mérkőzésbe, amely a győzelemhez segített bennünket. Óriási szerencsénk volt, ennyi kihagyott helyzettel borzasztó nehéz mérkőzést nyerni. Nagyon meg kell becsülnünk ezt a két pontot.

A gyöngyösiek a fővárosban is állták a sarat Fotó: Lénárt Márton

A férfi NB I 13. fordulójának mérkőzésein:

Ferencvárosi TC–B. Braun Gyöngyös 22–27 (12–11)

Elek Gyula Aréna, 250 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

FTC: ZERNOVIC – Bujdosó 4, Marczinkó, Pál G. 3, Benmiloud, Rédai 1, NAGY M. 5 (1). Csere: Nagy L. (kapus), Pordán, Bali R. 3, GREBENÁR 5, Oláh T. 1, Kocsi, Pálos. Edző: Adorján Gábor.

Gyöngyös: HUDÁK – Gábori 3, MARKEZ 6, SIPEKI, M. MIKITA 3, KOVACSICS 5 (3) Duris 3. Csere: Holló M. (kapus), Martins 1, Németh T. 1, Loncar 1, Lele 4 (1), Rodolfo. Edző: Konkoly Csaba.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–2, 12. p.: 3–5, 18. p.: 4–7, 24. p.: 7–10, 36. p.: 15–15, 42. p.: 16–17, 48. p.: 17–20, 54. p.: 18–23.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4.

Következik: Gyöngyös–Vác, december 16., szombat, 13.00.

Füzi Dánielék bánhatják az utolsó tíz percet Fotó: Lénárt Márton

Csurgói KK–Eger SBS Eszterházy 22–20 (12–12)

Csurgó, 700 néző. Vezette: B.Pech K., Vágvölgyi M.

Csurgó: Bartucz – Vasics 6 (2), Josics 3, HANUSZ 3, J. Mikita 2, Radjenovics, Szeitl. Csere: BALOGH T. (kapus), Vasvári, Ferreira, CEHTE 2, Varjú 1, Tóth Á. 1 (1), Hadziomerovics 1, Gazdag 3, Géczi. Edző: Bencze József.

Eger: STOCHL – Lezák, Radojevics 1, Kiss G., Dobó Zs. 3, Petro 2, ANTL 7. Csere: Repóth (kapus), Vaskó, Szabó P. 2, Aflitulin 2 (1), Takács 2, Szepesi 1, Füzi. Edző: Tóth Edmond.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–2, 12. p.: 6–6, 18. p.: 7–8, 24. p.: 9–10, 36. p.: 13–15, 42. p.: 16–18, 48. p.: 19–19, 54. p.: 20–20.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 7/3, ill. 3/1.

Következik: Eger SBS Eszterházy–CYEB Budakalász, december 13., szerda, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában