real madrid

2018.07.31. 19:31

Lopetegui szerint valaki betöltheti a Ronaldo után maradt űrt

Julen Lopetegui, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Gareth Bale képes betölteni a Cristiano Ronaldo távozásával keletkezett űrt.

Real Madrid´s newly appointed coach Julen Lopetegui gestures during his official presentation at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on June 14, 2018. Just a day after he was sacked on the eve of the World Cup, former Spain coach Julen Lopetegui arrived in Madrid to be officially presented as Real Madrid's new manager. / AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO

Fotó: AFP

Lopetegui a madridiak amerikai turnéján adott nyilatkozatában megemlítette: Ronaldo a Real Madrid jelenkori történetének egyik legfontosabb alakja, akinek távozásával egyértelműen űr keletkezett a csapatban.

„Bale csodálatos játékos, rengeteg kiváló tulajdonsággal. Az ő segítségével betölthetjük ezt az űrt”

– mondta a Realhoz nyáron érkezett szakember, aki az oroszországi világbajnokság előtt még a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt.

Lopetegui kiemelte: a Juventushoz szerződött portugál klasszis távozása „fantasztikus lehetőség” Bale számára, hogy a Real Madridban bizonyítson, és mutassa meg páratlan képességeit.

A spanyol sajtó az elmúlt hónapokban arról írt, hogy Bale elvágyódik a Real Madridból, miután nem kap elég játéklehetőséget. Többször hozták hírbe a Premier League meghatározó klubjai közül a Manchester Uniteddel, valamint volt klubjával, a Tottenham Hotspurrel. Lopetegui az ilyesféle feltételezésekkel kapcsolatban nem akart véleményt formálni, és

cáfolta, hogy Bale esetleges távozásának jelenleg bármilyen valóságtartalma lenne.

A walesi szélső 2013-ban igazolt a Realhoz, és bár azóta többször sérülés miatt nem számíthattak rá, gyakran még egészségesen sem volt állandó helye a kezdőcsapatban. A Bajnokok Ligája májusi döntőjében is csereként lépett pályára 1-1-es állásnál, és végül az ő két gólja döntötte el a Liverpool ellen 3-1-re megnyert találkozót.

Borítókép: Lopetegui szerint nehezen, de sikerülni fog Ronaldo pótlása

AFP PHOTO / Oscar Del Pozo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában