LABDARÚGÁS

2019.07.21. 20:05

Lőrinci: a tizenegy új igazolásból négy az NB III-ból jött

A megyei I. osztály ezüstérmes csapata alaposan megerősítette a keretét.

Bódi Csaba

Bódis Barna nemcsak fekete-fehéren látja csapatát Fotó: Lénárt Márton

Fotó: Huszar Mark

A Lőrinci VSC csapata a 2018/19-es idényt úgy zárta ezüstérmesként a megyei I. osztályban, hogy újoncként szerepelt a gárda szűkebb hazánk élvonalában. Az edzőként Bódis Barna irányította együttes bizonyította jelentős játékerejét, ám a klubnál nem érik be ennyivel. A nyáron történt igazolások arra mutatnak, hogy az LVSC a 2019/2020-as idényben sem adja alább a dobogónál.

– A célt az jelenti, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg – közölte az elvárásokra vonatkozóan Bódi Barna. – A vezetés maximálisan a csapat mellett áll, így megnyugtató körülmények között készülhetünk. A keretben történt változásokkal azt szeretnénk elérni, hogy a még erősebb és eredményesebb gárdát alkossunk, mint az előző szezonban.

Bódis Barna nemcsak fekete-fehéren látja csapatát Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A felkészülést július 10-én kezdett gárda a jászfényszaruiak elleni döntetlent (2–2) követően Egerben játszotta második edzőmeccsét. Az ötgólos vereség (0–5) tapasztalatait ekképp vonta meg a tréner. – Majdnem negyven edzéssel több van az egriek lábában, és ez megmutatkozott, noha az öt gólból három tizenegyesből született, míg a másik kettőt is rögzített helyzet előzött meg – magyarázta Bódis Barna. – A mezőnybeli védekezésünket hellyel-közzel elfogadhatónak tartottam, de az előre játékban feltétlenül fejlődnünk kell. Itt elsősorban arra gondolok, hogy nagyobb százalékban kell elöl megtartanunk a labdát, hogy aztán pontos befejezésből jöjjenek a gólok. Az egri meccs kapcsán még annyi, hogy nem tartom szerencsésnek az óriási időbeli eltolódást az NB III-as és megyei I-es őszi rajt között.

Bódis Barna kapusedzőként Szén László munkájára számíthat, aki ezzel párhuzamosan a hatvani utánpótlásban is tevékenykedik. Szakosztályvezetőként és technikai vezetőként Kerepesi Ferenc megbízható szakembere a klubnak, ahol masszőrként Borsodi Attila gyúrja a labdarúgók lábait.

A lőrinciek július 24-én, szerdán 18.45-kor a Gyöngyösi AK vendégeként lépnek pályára, július 27-én, szombaton 10 órakor pedig Nagykátán szerepelnek.

Híves Balázs (a földön) Salgótarjánból érkezett Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Nyári játékosmozgás a Lőrinci VSC-nél

ÉRKEZTEK

Fekete Viktor (Eger SE)

Fekete Bence (Gyöngyösi AK)

Tatár Roland (Gyöngyösi AK)

Híves Balázs (SBTC)

Tari János (Pásztó)

Kotka Róbert (Jászárokszállás)

Surányi Gábor (Jászárokszállás)

Kovács Gergő (FC Hatvan)

Bódi Kristóf (FC Hatvan U19)

György Felicián (FC Hatvan U19)

Zöldi Dániel (FC Hatvan U19)

TÁVOZTAK

Gódor Ádám (Gyöngyöshalász)

Patkós Ádám (Gyöngyöshalász)

Szebenyi János (Energia SC Gyöngyös)

Hegedűs Dávid (SBTC)

 

Huszonöt éve ezüst, utána pedig...

A 1993/1994-es megyei I. osztályban a jogelőd selypiek a második helyen végeztek. Egy évvel később bajnoki címet szerzett a gárda és feljutott az NB III. Mátra-csoportjába. A Selypi Kinizsi néven szerepelt együttes négy idényt töltött a magasabb osztályban úgy, hogy szakosztályvezetőként az a Víg Zoltán ténykedett az egyletnél, aki jelenleg Lőrinci polgármestereként és az LVSC alelnökeként segíti az egyletet. A klub első embere az olasz Pierluigi Rizzo, aki megválasztása után nem sokkal azt nyilatkozta, hogy a csapat megcélozza az NB III-as feljutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában