moto gp

2020.01.20. 15:15

Magyarokat is meghívtak a frissen induló utánpótlás-sorozatba

A gyorsaságimotoros-világbajnokság (Moto GP) jogtulajdonosaként nemzetközi utánpótlás versenysorozatot indított a Dorna, amely az általa legjobbnak tartott észak- és közép-európai versenyzőket, köztük két magyart hívott meg az idén kezdődő hétfutamos szériába.

A Northern Talent Cup névre keresztelt versenysorozat egyes hétvégéi közül kettőt a Moto GP, egyet a Superbike-világbajnokság, hármat pedig a nyílt nemzetközi német bajnokság (IDM) egy-egy fordulójának betétfutamaként rendeznek meg.

A fiatal motorosok így többek között a hollandiai Assenben, az ausztriai Red Bull Ringen, a csehországi Brnoban és a németországi Hockenheimringen is versenyezhetnek majd.

A Dorna azonos technikai feltételeket biztosít az általa meghívott,

12 és 17 év közötti pilótáknak, ugyanis a 24 fős mezőny minden tagja ugyanazzal a KTM típusú motorral küzdhet majd.

A kiválasztottak 14 országból érkeznek,

Magyarországot Görbe Soma és Varga Tibor képviseli majd a sorozatban.

Utóbbi motorost a korábbi Európa-bajnok Györfi Alen, és csapata, a Forty Racing készíti fel a versenyekre.

„Igyekszünk minden támogatást megadni a számára, mert ha itt jó eredményeket ér el, az döntően befolyásolhatja a jövőbeli szereplését”

- mondta Györfi, hozzátéve: Vargának minden hétvégén a lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtania ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, ehhez pedig az kell, hogy a fizikai és mentális felkészülése kifogástalanul sikerüljön.

A sorozat első versenyét április közepén rendezik Assenben, a Superbike-vb betétfutamaként, a záróviadalra pedig szeptember végén kerül sor a Hockenheimringen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában