ökölvívás

2020.06.11. 09:45

Mayweather szerint ő minden idők legjobb bokszolója

Az amerikai bokszoló az ESPN tévének nyilatkozva árulta el, hogy az ő „leglistáján” mindenki mögötte áll a sorban.

US boxing legend Floyd Mayweather Jr (L) knocks down Kickboxer Tenshin Nasukawa of Japan (C) during their exhibition match at Saitama Super Arena in Saitama on December 31, 2018. - Floyd Mayweather beat Japanese kickboxing phenomenon Tenshin Nasukawa by a technical knock-out in the first round of a New Year's Eve "exhibition" bout that brought the US boxing superstar out of retirement. (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Toshifumi Kitamura

Érvelése szerint az abszolút rangsorban azért övé az első hely, mert 18 éven keresztül volt világbajnok öt különböző súlycsoportban, és egyetlen vesztes meccse sem akadt. A 43 éves bokszoló kereken ötven mérkőzést vívott, és nyert is meg, 27 alkalommal idő előtt, kiütéssel vagy technikai KO-val fejezve be a küzdelmet.

Mayweather még két amerikai öklözőnek „szorított helyet” a legjobb ötben: Pernell Whitakernek és Muhammad Alinak, előbbit a harmadik, utóbbit pedig az ötödik pozícióba helyezve. Maga mögé másodiknak a panamai Roberto Duránt rakta, negyediknek pedig a mexikói Julio César Chávezt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában