átütő siker

2019.11.04. 09:01

Még Overdose-t is túlszárnyalta az új magyar telivér

A Nemzeti Galopp liga idei nyertese, a négyéves Nancho a magyar galoppsport történetének első Group1-es nyerője.

Nancho november 3-én vasárnap Münchenben a 2400 méteres Grosser Preis von Bayernben kiváló német és brit lovakat utasított maga mögé, lovasa ezúttal is a mongol származású Ganbat Bayarsaikhan volt – írja az Origo.

Maronka Gábor idomár lova baden-badeni győzelme után két héttel, 15.500 eurós utónevezéssel írta be Aleksander Jovanovic lovát Németország egyik legnagyobb futamába.

Overdose sikerei óta ilyen magas szinten még nem versenyzett magyar tréningből telivér. Nancho mai sikerével nem csak elérte Dózi eredményét, de azt túl is szárnyalta, mostani győzelmével 100.000 eurót kereset tulajdonosának. A négyéves herélt sikere nem csak Magyarországnak, de a Közép-Kelet Európa lóversenysportjának is óriási eredmény, ő hazánk első Group1-es győztese.

E siker kapcsán Nancho értéke is többszörösére nőtt, a győzelmet látva a nemzetközi szakemberek egymillió euróra taksálják a ló pillanatnyi piaci árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!