autósport-olimpia

2019.10.08. 13:30

Megvan a magyar keret az első Motorsport Gamesre

Hat versenyző alkotja azt a magyar válogatottat, amely részt vesz november elején a Róma közelében található Vallelunga versenypályán az első motorsportjátékokon.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nemzetközi szövetség (FIA) a nyári és téli olimpiák mintájára hozta létre az eseményt, amelyen a pilótákból álló válogatottak mérik össze tudásukat, és amelyet a tervek szerint évente egyszer, mindig más helyszínen rendeznek majd meg.

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke elmondta,

a hazai szövetség pályázat útján választotta ki azokat a versenyzőket, akik az első Motorsport Gamesen képviselhetik Magyarországot.

A válogatottban öt kategóriában – szimulátorban, gokart szlalomban, driftben, Forma-4-ben és túraautóban – hat versenyző áll majd rajthoz.

„A magyar autósport-válogatott létrehozása és Magyarország képviselete egy csapatként egy ilyen versenyen valódi mérföldkő a hazai autósport történetében, hiszen ilyesmire csaknem ötven éve nem volt példa”

- mondta az MNASZ elnöke, a FIA Motorsport Világtanács üléseinek magyar résztvevője, aki csapatvezetőként is jelen lesz az olaszországi eseményen.

Oláh Gyárfás kiemelte, a szervezők azt közölték, hogy

szinte minden géposztályban túljelentkezés van, és 48-50 nemzet részvétele várható az eseményen.

A Vallelungában rajthoz álló magyar csapat legismertebb tagja a kétszeres gyorsasági kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert lesz, aki pályafutásának korai szakaszában, 2005 és 2010 között Magyarországon különböző túraautós sorozatokban nyert országos bajnoki címeket.

A 34 éves szombathelyi pilóta elmondta, hogy egy Alfa Romeo Gulietta TCR-rel áll majd rajthoz a viadalon, és az elutazás előtt Magyarországon még néhányszor teszteli majd a versenyautót.

„Ezzel a csapattal és ezzel a márkával néhány évvel ezelőtt az európai túraautós kupában már versenyeztem, értünk el szép eredményeket, ezért bízom abban, hogy Vallelungában is jól szerepelek majd” – tette hozzá Kiss.

Gokart szlalomban Kiss Dorka és Németh Bálint, szimulátorban Báder Benjámin, driftben Szántó Zoltán, Forma-4-ben pedig Tóth László lesz a magyar induló.

Oláh Gyárfás egy kérdésre válaszolva azt mondta, a magyar szövetségnek szándékában áll pályázni később a Motorsport Games megrendezésére:

„Magyarország kormánya számára is fontos, hogy minél több világversenyt rendezzünk itthon, ezért szerepel a terveink között, hogy valamikor, akár a Hungaroringen, akár a jövőben megépülő más versenypályákon otthont adjunk a Motorsport Gamesnek”

- jelentette be az MNASZ elnöke.

A tervezett program szerint az első „autósport-olimpia” nyitóünnepsége október 31-én, Rómában lesz. A szabadedzéseket, az időmérő edzéseket és a futamokat november 1-3-án rendezik meg minden kategóriában, majd záróünnepséggel ér véget az esemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!