LOVASSPORT

2019.10.31. 09:12

Mihók Ménes LK: felnőtt bajnok a 17 éves ostorosi lány

Mihók Margaréta nyerte a Magyar Távlovagló Bajnokság 8., egyben utolsó fordulójának 80 km-es felnőtt kategóriáját, egyben a 2019-es Felnőtt Hosszútávú (80–120 km) magyar bajnoki címet.

B. Cs.

 

Mihók Margaréta az idei legjobb. Beküldött fotó

Az ostorosi Mihók Ménes LK versenyzője Dahab nevű arab telivér lovával jelentős tétért lovagolt Izsákon, ugyanis vissza kellett szereznie a vezető pozíciót. Jelentősen megnehezítette az indulók helyzetét, hogy szinte végig mély homok borította pályán zajlott a verseny. A 40 km-es első körön nagy tempóban haladt a mezőny, Margaréta mindent egy lapra feltéve, megnyerni érkezett a versenyt, így az élen haladókkal tartott. Lova, Dahab gyorsan produkálta a 64-es pulzust, így jelentős előnyt szerzett ellenfeleivel szemben a második, 20 km-es körön. Hatvan kilométernél a másik bajnokaspiráns lova nem felelt meg az állatorvosi vizsgálaton. Margaréta az utolsó, 20 km-es kört nagy tempóval lovagolta végig és 38 percet vert a második helyezettre. Dahab az állatorvosi ellenőrzésen kiválóan megfelelt.

Ezzel az eredménnyel Margaréta elegendő pontot szerzett ahhoz, hogy visszavegye a vezetést a bajnokságban és idén ő legyen a Magyar Távlovagló Bajnokság Felnőtt Hosszútávú magyar bajnoka. A nyolc fordulós felnőtt pontvadászatot 17 évesen és egy lóval, Dahab paripája nyergében teljesítette, noha a szabályzat szerint két lovat lehetett volna használni.

– A győzelmet sosem kell, a vereséget pedig nem lehet megmagyarázni – tette hozzá az eredményhez Mihók Csaba távlovas edző.

A végeredmény, felnőtt 80 km (8 induló)

1. Mihók Margaréta Dahab nevű lovával 4:50.30 óra

2. Koncz Angelika Koheilan Gengszter n. l. 5:28.00

3. Dario Sztankovics Mansur n. l. 5:28.48

4. Baki György O’Bajan Marzug n. l. 5:46.43

5. Stefanie Kunz Shah Haalen n. l. 6:28.00

6. Tóth József Jimmy n. l. 6:30.47

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában