Kajak-kenu Eb

2017.07.13. 08:52

Minden szakágban érmet remél a szövetségi kapitány

Hüttner Csaba szövetségi kapitány akkor lenne elégedett a péntektől vasárnapig tartó plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokság után, ha minden szakágban szereznének érmet a magyar versenyzők. Összességében pedig tíz dobogós helyet vár a csapattól.

Budapest, 2017. február 10. Hüttner Csaba, a felnőtt szakosztály szövetségi kapitánya a Magyar Kajak-kenu Szövetség új vezetőit bemutató sajtótájékoztatón a szövetség budapesti székházában 2017. február 10-én. MTI Fotó: Marjai János

A szakvezető korábban úgy fogalmazott, a kontinensviadalon nincsenek elvárások, az csak felkészülési állomás az év fő versenye, az augusztus 24. és 27. közötti racicei világbajnokság előtt. Az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, szeretné, ha a válogatott megmutatná az egységét, és mindenki kihozná magából a maximumot.

„Ami persze nehéz lesz, mert feszített, magas színvonalú válogatón vannak túl, amely fizikailag és pszichésen is sokat kivett belőlük” – magyarázta Hüttner Csaba, aki ezzel együtt bízik abban, hogy többen „lendületből” megoldják az Eb jelentette feladatot. Hangsúlyozta azonban: a válogatási rendszer azt célozza, hogy a vb-re legyen egy erős csapat.

Sok fiatal versenyző is helyet kapott a mostani Eb-csapatban, de a kapitány szerint – aki korábban az utánpótlásért felelt – nem jelent majd gondot, hogy többen első felnőtt világversenyükön szerepelnek majd. „Majdnem mindegyikük szerepelt már felnőtt világkupán, így érezte már az ezzel járó feszültséget, a verseny hangulatát. Úgy gondolom, nem véletlenül teljesítettek a válogatón úgy, ahogy. Bárhol megállják a helyüket. Remélem, az Eb-n is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket” – nyilatkozott Hüttner Csaba.

Az Eb után jövő szerdán következnek a világbajnoki szétlövések, ezekre csak férfi C-1 1000 méteren lehet hatással a kontinensviadal. Hüttner Csaba ugyanis kikötötte, hogy Vasbányai Henrik abban az esetben állhat rajthoz a Kiss Tamás elleni szétlövésen, ha a bulgáriai Plovdivban a legjobb hat versenyző között zár.

„Henrik sem a világkupán, sem a második válogatón nem evezte végig a távot, ezért úgy döntöttem, eredménykényszert alkalmazom nála ahhoz, hogy ki tudja hozni magából azt, ami a formája alapján benne van” – indokolta a kapitány, aki hozzátette: a kajakos Takács Tamarát illetően is egyeztetett már a versenyző edzőjével arról, hogy Takács milyen számokat vállaljon a vb-n.

A bulgáriai verseny után néhány napot pihennek a versenyzők, majd kezdődik a vb-felkészülés, amelyre öt hetük lesz.

Az Európa-bajnokság pénteken elő- és középfutamokkal kezdődik, a döntőkre szombaton és vasárnap kerül sor.

Címkék#Plovdiv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!