LABDARÚGÁS

2020.05.04. 21:59

NB III: az FC Hatvan kiesőnek számít

Hivatalos végeredmény nincs, de azt rögzíthetjük, hogy a csapataink hol zártak.

B. Cs.

A hatvaniakat a földre küldte a döntés Fotó: Czímer Tamás

Fotó: Czimer Tamas

Az NB III. Keleti csoportjában három megyénkbeli klub volt érintett a 2019/2020-as idényben. Rájuk is vonatkozik a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntése, amely a következőket rögzíti:

„A felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnoki csoportoknak nincs hivatalos végeredménye, így nincsenek bajnokok, érmesek, és végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A záró táblázat 1. helyén álló csapatok (összesen három) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba való nevezésre.”

A fentiek alapján az NB III. Keleti csoportjában a 14. helyen álló FC Hatvan a 2020/21-es szezonban a Heves megyei bajnokság I. osztályába nevezhet.

A hatvaniakat a földre küldte a döntés Fotó: Czímer Tamás

„Szomorúan vesszük tudomásul, hogy a járvány megfosztott bennünket attól a lehetőségtől, amiben bíztunk: hogy a pályán, sportszerű küzdelemben, kiharcolhassuk a bennmaradást. A következő napokban értékeljük a helyzetet, áttekintjük a lehetőséget, hogy minden jogszerű, tisztességes lehetőséget megragadhassunk annak érdekében, hogy az FC Hatvan megőrizhesse NB III-as tagságát” – szerepel a klub honlapján.

Az Eger SE a 10., a Gyöngyösi AK a 11. helyen zárta a szezont.

Az NB III. Keleti csoportjának állása

A 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint a Merkantil Bank Liga záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok és a 2020/21-es férfi felnőtt nagypályás NB I-es csapatok második csapatai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában