Saohszing

2019.10.18. 21:19

Négy magyar arany született a maratoni kajak-kenu világbajnokság

Az ifjúsági kajakos lányok párosban, a fiúk kajak és kenu páros versenyszámban nyertek.

Négy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a maratoni kajak-kenu világbajnokság második napján a kínai Saohszingben.

A hazai sportági szövetség (MKKSZ) honlapjának beszámolója szerint pénteken, amikor nem rendeztek a felnőttek számára versenyt, az ifjúságiaknál a kajakos lányok között párosban a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter egység győzött – utóbbinak az egyes után ez már a második aranyérme volt a vb-n -, míg az ezüstérmet a Csonka Eszter, Csengeri Evelin duó szerezte meg.

Ugyanebben a korosztályban és versenyszámban, de a fiúknál Őry Zsombor és Erdélyi Tamás ért elsőként a célba, míg a kenu párosoknál Horváth Benedek és Nagy Olivér lett világbajnok. Horváthnak szintén ez volt a második vb-aranya Kínában.

A pénteki negyedik magyar vb-címet az U23-asoknál szerezte Katona Lili kajak egyesben.

További három magyar érem született még a második napon: Molnár Csenge (C-1 ifi) ezüst-, Laczó Dániel (C-1 U23) és Györgyjakab Máté (K-1 U23) pedig bronzérmes lett.

A csütörtöki nyitányon három arany, három ezüst és egy bronz volt a magyar termés.

A vb vasárnapig tart.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!