jön a vihar

2019.10.10. 12:00

Nem csak a rögbibe, az F1-be is beleszólhat a Hagibisz

A Japánban zajló világbajnokság szombatra kiírt három meccséből kettőt nem mernek lejátszani a tájfun miatt. Elképzelhető, hogy a Japán Nagydíj megrendezésével is lesznek gondok.

A nemzetközi szövetség és a szervezőbizottság csütörtökön, sajtótájékoztatón jelentette be a döntést. Mint elhangzott, biztonsági okokból kényszerültek erre a lépésre, mert a meteorológiai előrejelzések szerint

az év legerősebb tájfunja szombaton halad át Tokió, Jokohama, illetve Toyota város térségein és várhatóan komoly károkat okoz majd.

A világbajnokság kiírása szerint mérkőzést nem lehet halasztani, így

ha egy találkozót nem tudnak a program szerint megrendezni, 0-0-ás döntetlennel könyvelik el az eredményt, s mindkét csapat két-két pontot kap érte.

Jelen esetben a B csoportban a listavezető Új-Zéland Olaszország elleni találkozóját és a C csoport rangadóját, az Anglia-Franciaország meccset törölték. Mind a négy érintett gárda ezzel zárta volna a csoportküzdelmeket.

A döntetlen egyedül az olaszok számára kedvezőtlen, ugyanis ezzel kiestek.

Új-Zéland, illetve az angolok és a franciák bejutottak a negyeddöntőbe.

A tájfun a hétvégi Forma-1-es világbajnoki futamot is érintheti. Az F1-es szervezők egyelőre még vizsgálják a helyzetet, döntés később várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában