döntött az MLSZ

2017.12.05. 20:34

Nem változik a bajnokságok lebonyolítása a következő idényben sem

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége kedden úgy határozott, a 2018-2019-es szezonban is a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint zajlanak majd a küzdelmek az NB I-ben, az NB II-ben és a Magyar Kupában.

A szervezet honlapja kiemeli, hogy a döntés „a stabilitás jegyében” már fél évvel a következő idény rajtja előtt megszületett.

Ez azt jelenti, hogy a csapatok létszáma változatlan marad: az első osztályban továbbra is 12, a második vonalban pedig 20 együttes indulhat. Az OTP Bank Ligában ezt követően is háromszor mérkőznek egymással az együttesek, a Merkantil Bank Ligában marad az oda-visszavágós rendszer.

Az MLSZ elnöksége arról is döntött, hogy a jövőben befogadják a külföldi szövetségek által kiállított engedélyeket, így azok a szakemberek is dolgozhatnak a kiemelt osztályokban szereplő csapatoknál, akik például Ausztriában vagy Szlovákiában szerezték meg szaktudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!