BL-nyolcaddöntő

2020.02.26. 09:42

Setién szerint a Napoli nem lesz képes így védekezni a Camp Nouban

Enrique „Quique” Setién, a Barcelona vezetőedzője a továbbjutást illetően abban bízik, hogy a Napoli elleni hazai visszavágón több helyzetük lesz majd, mint volt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi, 1-1-gyel végződő első felvonásán.

Napoli's Italian forward Lorenzo Insigne (L) and Barcelona's Spanish head coach Quique Setien (R) react to Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (C) during the UEFA Champions League round of 16 first-leg football match between SSC Napoli and FC Barcelona at the San Paolo Stadium in Naples on February 25, 2020. (Photo by CARLO HERMANN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Carlo Hermann

A katalánok szakvezetője kifejtette: nem tartja valószínűnek, hogy az olasz gárda a Camp Nouban is képes lesz az egész mérkőzésen olyan zártan védekezni, mint tette azt a hazai összecsapáson. A Napoli Dries Mertens révén a 30. percben szerezte meg a vezetést, a mérkőzésen végig nagy mezőnyfölényben lévő, de az ellenfél kapujára kevés veszélyt jelentő vendégek az 57. percben Antoine Griezmann találatával egyenlítettek.

„Nehéz volt feltörni a Napolit, vagy veszélyes lehetőségeket kialakítani, mert a hazai játékosok sokat futottak, és mindenhol ott voltak”

- mondta. Hozzátette: erre a fegyelmezett teljesítményre az olaszok vendégként aligha lesznek képesek az egész mérkőzésen, ezért több gólhelyzet kidolgozására számít csapatától, amely szerinte a keddi mérkőzést végig irányította, az elért döntetlennel pedig elégedett.

A nápolyi együttes vezetőedzője, Gennaro Gattuso azt mondta: „taktikailag szinte tökéletesen” játszottak, de még jobban is teljesíthettek volna.

„Amikor csapatként tudunk játszani, akkor jó teljesítményre vagyunk képesek. A Barcelonának azért kellett küzdeni, mert nagyon óvatosak voltunk. Egyetlen egyszer hibáztunk, amiért csalódott vagyok, mert ellenfelünknek ezt sikerült kihasználnia”

- nyilatkozta. Hozzátette: a párharc nem lefutott, de a továbbjutást illetően nehéz dolguk lesz, amit ennek ellenére megpróbálnak kiharcolni.

A március 18-i visszavágón Setién nem számíthat két alapemberére, a hajrában egy szabálytalansága után két sárga lapot is begyűjtő, így kiállított Arturo Vidalra, valamint az európai szövetség oldalán a mérkőzés legjobbjának választott Sergio Busquetsre, aki sárga lapos eltiltása miatt hiányzik majd.

Lorenzo Insigne, a nápolyiak csapatkapitány elmondta, a Barcelona aligha érzi meg a két játékos hiányát, mert erős a kerete. A csatár a visszavágón koncentrált játékot vár csapatától, valamint azt, hogy a továbbjutás érdekében több kockázatot vállalnak fel, mint otthon.

„Keserű eredmény a döntetlen, mert szurkolóink előtt, ennyi helyzettel többet is kaphattunk volna ettől a meccstől”

- mondta.

Forrás: MTI

Borítókép: Insigne, Vidal és Setién a nyolcaddöntő első meccsén Nápolyban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában