AUTÓSPORT

2019.08.28. 16:29

Szilágyiéknak feküdt a gyors kanyarokkal tűzdelt pálya

Három Heves megyei páros is dobogós helyen végzett kategóriájában az Országos Rallye Bajnokság ötödik fordulóján, a hétvégén rendezett Ózd-Salgó ralin.

S. G.

A Szilágyi, Veres duó a tizennégy gyorsaságiból nyolcszor bizonyult a legjobbnak Beküldött fotó

Az öt párost számláló Youngtimer 2 WD+ kupa első helyéért a verseny két napja során óriási küzdelem zajlott az egri Szilágyi Patrik és Tajmel Tibor között, melybe az elején bele tudott szólni a szintén megyeszékhelyen élő Kun Gábor is. Szilágyi és navigátora, Veres István a tizennégy megtartott gyorsasági szakaszból nyolcszor bizonyult a leggyorsabbnak. Annak ellenére, hogy szombaton korai rajtért tíz másodperc büntetést kaptak, 13,4 másodperces előnnyel megnyerték a kategóriát Tajmelék előtt.

– Arra számítottam, hogy komoly harc lesz az első helyért és pontosan ez történt – fogalmazott Szilágyi. – Úgy érzem, hogy nekem a gyors kanyarokkal tűzdelt pályák fekszenek, így a Mátrában megtartott gyorsaságikon voltunk igazán gyorsak. Nehéz volt úgy tempósan autózni, hogy közben biztonságosan versenyezzünk. A győzelem mellett külön öröm számomra, hogy az abszolút értékelést tekintve is jól szerepeltünk az egyik gyorsaságin még egy R5-ös autóval versenyző párost is megelőztünk.

A Szilágyi, Veres duó a tizennégy gyorsaságiból nyolcszor bizonyult a legjobbnak Beküldött fotó

A BMW-s versenyző sikerének titka nemcsak a hibamentes autózás, hanem a remek felkészülés volt.

– Néhány pályán tavaly indultam előfutóként, a verseny előtt pedig sokat tanulmányoztam a belső kamerás felvételeket. Az autónk, melyet Majoros Péter és a DEKA Motorsport készít fel, remekül működött – mondta.

Az ugyanebben a kategóriában érdekelt Kun Gábor–Oláh Szabolcs páros a verseny elején tudta tartani a lépést az élmezőnnyel, a nyitószakaszon például mindössze fél másodperc hiányzott a legjobb időeredményhez. Később közbeszólt a technika. Az egri versenyző elmondta, hogy az ötödik gyorsasági szakaszon kuplung és fék túlmelegedéssel küszködtek, melyet később a szervizben sikerült orvosolni. – Elégedettnek kell lennünk a harmadik hellyel, gratulálunk Szilágyi Patrikéknak és Tajmel Tiboréknak! – közölte Kun.

Makovics Ádám ezúttal nem ért célba, a Rallye2-ben versenyző Berecz Róbert pedig kategóriája harmadik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában