GYÁSZ

2020.06.19. 11:30

Szívszorító pillanatok az egri uszodánál: Benedek Tibor emlékére gyúltak a mécsesek

Csendes megemlékezéssel és főhajtással búcsúztatták Benedek Tibor legendás olimpiai bajnok vízilabdázót csütörtök este az egri Bárány Uszoda előtt.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Csendes megemlékezést tartott az Egri Vízilabda Klub Benedek Tibor emlékére csütörtök este a Bárány Uszoda előtt. A megemlékezésen sokan részt vettek.

Szécsi Zoltánt is megrázták a Benedek Tibor haláláról szóló hírek. Az Egri Vízilabda Klub elnöke interjúnkban érzéseiről, közös emlékekről beszélt.

Életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el csütörtök hajnalban Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Az Egri Vízilabda Klub megható szavakkal vett búcsút a sportolótól.

Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában