Toni Krooshoz hasonlítják

2017.10.04. 14:35

Szoboszlai ott van legtehetségesebbek között

Szoboszlai Dominik is szerepel a legtehetségesebb fiatal labdarúgók hatvanas listáján, melyet a The Guardian állított össze.

A szerdán megjelent összeállításban idézik Bernd Storck szövetségi kapitányt, aki közölte, Szoboszlai nagyszerű jövő előtt áll, és meghívta a 16 éves középpályást a felnőtt válogatott júniusi edzőtáborozására.

A székesfehérvári születésű játékosról a brit napilap megjegyzi, hogy közvetlenül a csatár mögött, illetve hátrébb is képes jó teljesítményt nyújtani a középpályán, és olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint Toni Kroos: mindkét lábbal kiváló a labdaérzéke, pontosan passzol, és nagyon magas a játékintelligenciája.

A Főnix-Gold FC-ben nevelkedett Szoboszlai volt a vezéregyénisége az U17-es válogatottnak a márciusi Európa-bajnoki selejtezőn, amelyen Oroszországot (2-1) és Norvégiát (1-0) is legyőzték a magyarok az ő góljaival, így továbbjutottak. Szoboszlai kétszer a kontinenstornán is eredményes volt.

Az osztrák Red Bull Salzburg középpályását az utánpótlásból nyáron a másodosztályú FC Liefering keretéhez irányították. A fiókcsapat színeiben rendszeresen játéklehetőséget kap, és három gólnál, valamint egy gólpassznál jár.

Szeptemberben az U21-es válogatottban is bemutatkozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!