KÉZILABDA

2019.02.01. 14:42

Tóth Edmond nem jósolgat

Az egrieknél bemutatkozik Schmid Péter.

Sike Károly

Tóth Edmond csapatából egy nagy hiányzó biztosan lesz: Bajorhegyi (balról) Fotó: Lénárt Márton

Hazai részről a védelem mellett a támadójáték egyik markáns szereplője is kieshet. A DVTK-Eger vezetőedzője, Tóth Edmond szerint megjósolhatatlan az FTC elleni mérkőzés kimenetele.

A férfi NB I. 14. fordulójának mérkőzése:

DVTK-EGER (10.)–FTC (8.)

Eger, körcsarnok, szombat, 18.00. V.: Altmár, Horváth M.

A zöld-fehérek sérülés miatt több meghatározó játékosukat is nélkülözik. Vélhetően Ancsin Gabor, Kovacsics Péter, Mikita Bence, Debre­czeni Dávid és Pordán Bálint is kihagyja az egri fellépést, miközben először szerepelhet az FTC-ben a Szegedről igazolt 19 éves beálló, Tóth József.

Tóth Edmond csapatából egy nagy hiányzó biztosan lesz: Bajorhegyi (balról) Fotó: Lénárt Márton

– Téved, aki azt hiszi, hogy csőre töltve várjuk a Ferencvárost – nyomatékosította Tóth Edmond. – Mi sem vagyunk könnyű helyzetben, nem állíthatjuk, hogy esélyesként futunk parkettre. A héten térdműtéten átesett Bajorhegyi Ádám személyében elveszítettük a védelem egyik oszlopát, miközben litván átlövőnk, Rolandas Bernatonis a derekával bajlódik, így nagy terhet nem tehetünk rá. Reméljük, hogy részfeladatokat azért tud vállalni. Ettől függetlenül elszántak vagyunk, kivont karddal megyünk bele a mérkőzésbe, aztán meglátjuk, mit hoz az összecsapás.

A két csapatot hat pont választja el egymástól a tabellán.

Tóth Edmond megjegyezte, az adott sorozat első mérkőzése mindig tartogat izgalmakat, a legnagyobb meglepetések jórészt ekkor születnek.

– Megjósolhatatlan a találkozó kimenetele, ráadásul valljuk be, a Ligakupa-mérkőzéseken sem mutattunk túlzottan jó formát – folytatta a vezetőedző. – Nem szabad, hogy megtévesszenek bennünket az FTC háza tájáról érkező hírek. Debreczeni és Pordán kiválásával vélhetően valamelyest gyengül a védekezésük, de van egy olyan érzésem, hogy a többiek vállalják majd a mérkőzést. Aki itt lesz, minden bizonnyal kettőzött erővel küzd majd.

A kimaradók mellett essen szó a bemutatkozóról is. A DVTK-Eger színeiben ezen a mérkőzésen szerepel először a 22 éves Schmid Péter. Az irányító, átlövő januárban a svájci HS Biel csapatától érkezett a megyeszékhelyiekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában