REPÜLŐSPORT

2020.02.26. 16:35

Túrázz az Egedre, majd repülj le a hegyről!

Az Eged-hegyre először szerveznek Hike and Fly Challenge versenyt.

B. Cs.

A túra megkoronázása a lesiklás Fotó: Clicatour.com

Az elnevezés szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy túrázz fel a hegyre, majd repülj le! A szombaton 10 órakor kezdődő rendezvény egynapos állóképességi (feltúrázás/-futás) és technikai (lesiklás, plusz célra szállás) megméretés. A győztes az, aki a leghamarabb teljesíti az előre meghatározott útvonalat. A próbatétel lehet az Endurance kategória, amely három kört jelent az Egedre fel, míg a Monster esetében négy kört kell teljesíteni. Az Endurance esetén a kötelező felszerelés össztömegére alsó korlátot határoztak meg, ami nyolc kiló. Az ennél könnyebb felszereléssel csak a Monster kategóriában lehet indulni.

A túra megkoronázása a lesiklás Fotó: Clicatour.com

A Hike & Fly a siklóernyőzés új irányzata. Leginkább a túrasízéssel lehetne párhuzamba állítani. Az első síelők még fokával mentek fel a hegyre, ahonnan lesiklottak. El lehet kerülni a tömeget és a sípályákat, és sportként lehet tekinteni a feljutásra is. A túra megkoronázása pedig a lesiklás. Hasonló folyamat megy végbe a siklóernyős sportban is, amely már tömegsport, ahol egy komplett felszerelés súlya öt kiló alatti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában