Európa Liga

2017.07.27. 23:01

Veszített Bordeaux-ban a Videoton

A fölényben futballozó franciák már bő negyed óra alatt vezetést szereztek, és bár a Videotonnak is voltak jó akciói, a meccset a Girondins irányította.

A Videoton 2-1-es vereséget szenvedett a francia Girondins Bordeaux vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén. A fölényben futballozó hazai csapat Younousse Sankharé révén bő negyedóra után vezetést szerzett, de a szórványos székesfehérvári akciók egyikéből Marko Scepovic hamar egyenlített. A franciák szenegáli szélsője azonban még a szünet előtt ismét előnyhöz juttatta a Girondins Bordeaux-t.

Az első perctől az esélyesebb Girondins Bordeaux futballozott fölényben, amikor azonban labdát szerzett a Videoton, akkor bátran indult meg az ellenfél kapuja felé. Így nem is volt annyira váratlan, hogy először a francia kapusnak kellett védenie. A hazaiak továbbra is sokat próbálkoztak, de még tiszta lövőhelyzetekből sem találták el a kaput, mígnem Sankharé egy szép csukafejessel szerzett vezetést. A magyar bajnoki ezüstérmes azonban nem roppant össze, szórványos ellentámadásai továbbra is veszélyt rejtettek magukban, s egy ilyen formás akció végén Scepovic egyenlített. A magyarok öröme nem tartott sokáig, mert Sankharé duplázni tudott.

A folytatásban is a franciák irányítottak, de fölényük ekkor jobbára meddő volt, illetve a befejezéseknél rendre pontatlanok voltak. A Videoton is próbálkozott, olykor tudott zavart okozni a bordeaux-i védelemben. A hajrában sem kapcsoltak nagyobb sebességi fokozatba a csapatok, így az eredmény nem változott a lefújásig. A visszavágót egy hét múlva Felcsúton rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!