Magyar Nagydíj

2017.07.29. 13:31

Vettel volt a leggyorsabb a harmadik szabadedzésen

A világbajnoki pontversenyben éllovas Sebastian Vettel autózta a leggyorsabb időt a 32. Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik, szombati szabadedzésén.

A Ferrari négyszeres vb-győztes német pilótája már a délelőtti egyórás gyakorlás elején az „élre állt” 1:17.790 perces körével, aztán még tovább faragott idejéből. A végül 1:17.017 perces legjobb ideje új pályarekord, eddig Rubens Barrichello 1:18.436 perccel tartotta a csúcsot, amelyet 2004-ben a Ferrarival autózott a brazil versenyző.

Mögötte csapattársa, a finn Kimi Räikkönen zárt közel fél másodperccel lemaradva. A harmadik legjobb kört Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője teljesítette. A vb-címért Vettellel nagy csatában álló, háromszoros világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) ötödik lett.

A gyakorlás felénél az előző két szabadedzésen győztes Daniel Ricciardo autója leállt, a Red Bull ausztrál pilótája így mindössze hét kört teljesített, míg például csapattársa, a negyedikként záró holland Max Verstappen a mezőny legaktívabbjaként 25-öt.

A 36. születésnapját szombaton ünneplő, kétszeres vb-győztes Fernando Alonso kilencedikként zárta a harmadik szabadedzést a McLarennel.

Szombaton 14 órától az időmérő edzésre kerül sor a Hungaroringen. A 70 körös futam vasárnap szintén 14 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!