nehéz menet volt

2018.04.27. 14:17

Vigaszágra került Csoknyai László

A 81 kilogrammos sportoló kikapott harmadik mérkőzésén.

A paksi dzsúdós a lengyel Damian Szwarnowiecki után a nyolcaddöntőben az észt Kristjan Tonistével találkozott a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokság pénteki napján. A 30 éves magyar – aki eddig hét érmet gyűjtött Grand Slameken és Grand Prix-ken – négy percen át hasztalanul tusakodott egy fejjel magasabb ellenfelével, így jöhetett az első értékelt akcióig tartó hosszabbítás.

A győzelmet érő aranypontot végül Csoknyai szerezte meg azzal, hogy bő egy perc elteltével egy belső combdobásra ippont kapott.

A negyeddöntőben az izraeli Szagi Muki következett, Csoknyai másfél percig állta a sarat a 2015-ös Európa-bajnok ellen, aki ekkor ippont érő dobással vetett véget a küzdelemnek.

A pénteken utolsóként állva maradt magyar a bronzéremig tartó vigaszágon elsőként a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló török Ilker Güldürennel csap össze. A délutáni program 15 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában