AUTÓSPORT

2019.06.18. 16:23

Vigh Nissanja kigyulladt, így véget ért a csata

A kínzó melegben a fizikai fájdalmakat is el kellett viselni, ráadásul folyamatos technikai problémák adódtak.

S. K.

Az első körben leszakadt a benzinhíd a motorról Fotó: domagraphy

Három hónappal a kis híján tragédiába torkollt motoros balesete után, a hétvégén visszatért a versenypályára Vigh Csaba. Az egri driftes az ország legnagyobb éjszakai autós-motoros eseményeként hirdetett Lóerők Éjszakája nevet viselő megméretésen ült volán mögé. A tököli repülőtéren rendezett próbatételt kalandos körülmények között zárta a megyeszékhelyi pilóta.

– Alig vártam a pillanatot, hogy ismét versenyre kelhessek – fogalmazott a legmagasabban jegyzett magyar pilóták között számon tartott Vigh Csaba. – A márciusi balesetből még nem sikerült százszázalékosan felépülnöm, így nagy reményeket nem fűztem az eseményhez, de hiányzott már az adrenalin. És mitagadás, meg is kaptam.

Az első körben leszakadt a benzinhíd a motorról Fotó: domagraphy

A kínzó melegben a fizikai fájdalmakat is el kellett viselni, ráadásul Vigh autójával folyamatos technikai problémák adódtak.

– A Pro kategóriában indultam, ahol a Nissan S14 típusú autómmal már az edzés során elkezdődött a kálvária. Elromlott a főtengely jeladóm, gumifalba vágódtam, eltört az összekötőm, elhajlott a lengőkar, elment a futómű – hogy csak néhányat említsek a meghibásodásokból. A Top 16-ban az első csatámat Nagy Róberttal szemben szűken ugyan, de megnyertem, majd következett a Kis Patrik elleni párharc, ahol az első körben leszakadt a benzinhíd a motorról és kigyulladt az autó. Hála a drifted.hu csapatának azonnal eloltották a tüzet és nem lett nagyobb baj. Itt azonban véget ért a versenyem, be kellett érnem az ötödik helyezéssel. Amennyiben sikerül a járművet rendbe tenni, akkor a következő versenyem nem más, mint a július 20-án sorra kerülő bélapátfalvai Hegyi Drift lesz – tekintett előre Vigh Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában