LABDARÚGÁS

2019.02.24. 10:03

Vígh szívére nem volt tekintettel a csapat

Dühös, bosszús egri játékosok vonultak le a pályáról a losonciak elleni felkészülési mérkőzés után.

Bódi Csaba

Vígh Ferenc: – Kicsit azért tartok a beavatkozástól Fotó: Lénárt Márton

Az ESE NB III-as társulata úgy tartott főpróbát a március 3-i tavaszi nyitány előtt, hogy az első csapat keretéből Mikolka Márk, Farkas Krisztián, Benke Norbert, Kovács Dávid és Molnár András az Eger II megyei I-es társulatában lépett műfűre a Füzesabony elleni bajnoki meccsen. Ahogy azonban a Szabó Béla és Pápai Zoltán játékos-edzők irányította tartalék gárda, úgy a Vígh Ferenc vezette harmadik vonalbeli együttes is egy góllal alulmaradt.

Vígh Ferenc: – Kicsit azért tartok a beavatkozástól Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon pontatlanok, enerváltak voltunk, nem tudom, hogy ez minek tudható be – fogalmazott a találkozó után Vígh Ferenc. – A héten élő füvön edzettünk, elképzelhető, hogy a srácoknak nem esett jól ez a műfű. A két belső védő kivételével a többiek nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak. Ettől van feljebb, van hová fejlődni, viszont a hétvégén ezt már nagyon keményen megbüntetik, és nem fogunk pontot, vagy pontokat szerezni. Ezekre azonban nagyon nagy szükség lenne ahhoz, hogy kiharcoljuk a bentmaradást, mert továbbra is az a célunk, hogy megőrizzük NB III-as tagságunkat.

Az ESE szakembere azt is hozzátette, hogy a Losonccal szemben a srácok nem kímélték a szívét. A kijelentés hátterében egészségi probléma húzódik. A tréner nem rejtette véka alá, hogy ez mit takar.

– Még nem dől el, hogy Debrecenben vagy Budapesten, de műtéti beavatkozásra lesz szükség a szívemben – közölte Vígh Ferenc. – Ez azt jelenti, hogy katéteres megoldással eret égetnek vagy fagyasztanak azért, hogy ne alakulhasson ki a normál értéktől jóval magasabb pulzusszám, ami az elmúlt napokban rosszullétet okozott. Nem új keletű esetről van szó, mert hasonló korábban, egészen fiatalon is elfordult velem, ám most mindenképp szükség van az operációra, hogy ez a jövőben ne ismétlődhessen meg újra.

Az egri együttes csatára, Fekete Viktor régebben szintén küszködött hasonló problémával, ő sem kerülhette el a műtétet, most pedig hasznos tanácsokkal láthatja el edzőjét.

– Nyilvánvaló, hogy kicsit azért tartok a beavatkozástól, de bízok benne, hogy utána már nem újul ki ez a gond. Két-három napot vesz igénybe a kórházi ellátás, azonban ennek a pontos idejét egyelőre még nem tudom – zárta szavait Vígh Ferenc.

Felkészülési mérkőzésen:

EGER SE–FK LAFC LUCENEC (szlovákiai) 0–1 (0–0)

EGER: Tajti – Debreczeni, Kaszás, Nagy P., Lőrincz – Dáné – Vajda (Fónagy), Busai, Révész, Árvai (Gyetvai) – Titkó.

Gól: Dáné (55. – öngól)

A vezetőedző ezt mondta a Heol Sportnak:

Az Eger SE csapata a március 3-án, vasárnap 14.30-kot folytatandó NB III-as küzdelemsorozatban a Nyírbátori FC gárdáját fogadja a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában