Járvány

2020.04.09. 13:30

Zárt kapus futamokban gondolkodik a vezetés

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói vizsgálják annak a lehetőségét, hogy milyen módon rendezhetnének zárt kapus futamokat, amint a szezon elkezdődhet.

Monza, Italy - September 08, 2019: FIA Formula One World Championship, Grand Prix of Italy with Ross Brawn | usage worldwide

Forrás: AFP / DPA / Mandoga Media

Fotó: Picture-Alliance via AFP

Az idény a koronavírus-járvány terjedése miatt el sem indult, a március közepére tervezett Ausztrál Nagydíjat nem tudták megrendezni, azután pedig a június 28-ra kiírt franciaországi futamig minden versenyt elhalasztottak, vagy töröltek.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Sky Sports televíziónak azt mondta,

jelenleg még bármi elképzelhető, lehetséges, hogy csak nyolc, de az is lehet, hogy 19 futamos lesz a vb.

„Jelen pillanatban azon gondolkodunk, hogy zárt kapus hétvégék logisztikáját hogyan tudnánk megoldani” – nyilatkozta Brawn.

„A legfontosabb kérdések között szerepel, hogy miként jutnak oda az emberek, hogyan tudjuk védeni őket a fertőzéstől, és kit engedünk be a paddock területére.”

A sportigazgató szerint ki lehet dolgozni egy olyan megoldást, amelynek keretében „szigorúan zárt környezetben” tudják lebonyolítani a versenyeket,

a csapatok tagjait külön szállítják a helyszínre, és mindenkit tesztelnek az esemény előtt, hogy senkinek ne jelentsen kockázatot a részvétel.

„Persze ez sem a legjobb megoldás, de annál még mindig jobb, mintha egyáltalán nem versenyeznénk” – tette hozzá Brawn.

A sportigazgató azt mondta, ha mindenképpen meg kellene jelölnie egy határidőt, amikor legkésőbb el kellene indítani a szezont, akkor az október lenne.

„Nyolc futamot meg tudunk rendezni, ha októberben kezdünk, és még ott van annak a lehetősége is, hogy átcsúszunk az újévbe, aztán januárban befejezzük a 2020-as idényt. Ugyanakkor, ha júliusban már versenyezhetünk, akkor akár még 19 fordulós is lehet az idei vb”

- jelentette ki Brawn.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat az eredeti tervek szerint augusztus 2-án rendeznék a Hungaroringen.

Forrás: MTI

Borítókép: Ross Brawn még a 2019-es Olasz Nagydíjon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában