serie a

2018.12.27. 19:55

Zárt kapus meccseket kapott az Inter a sértegetésekért

Következő két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania az Internazionale csapatának az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) csütörtöki fegyelmi döntése értelmében.

A büntetés előzménye, hogy a szerda esti Inter-Napoli (1-0) meccsen a nápolyiak 27 éves fekete bőrű középhátvédjét, Kalidou Koulibalyt a lelátókról majomhangokkal hergelték. Az eset után még a Juventus klasszisa, Cristiano Ronaldo is védelme alá vette a sértett hátvédet.

A szankció tartalmazza továbbá, hogy a milánói stadionban a lelátó északi részét a harmadik hazai mérkőzésen is zárva kell tartani, mert a sértő rigmusok többsége onnan érkezett.

A bizottság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy az ismétlődő rasszista bekiabálások miatt ellenséges légkör alakult ki a stadionban.

Az Internek január 13-án a Benevento elleni Olasz Kupa-nyolcaddöntőt, majd 19-én a Sassuolo elleni bajnokit kell zárt kapuk mögött rendeznie, az északi kanyar pedig február 3-án a Bologna elleni bajnoki találkozón is zárva lesz.

A klub már jelezte fellebbezését a büntetés ellen.

A nápolyiak kiállított játékosa, Koulibaly két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az egyiket azért, mert begyűjtötte ötödik sárga lapját, a másodikat pedig azért, mert gúnyosan megtapsolta Paolo Mazzoleni játékvezetőt. Csapattársa, Lorenzo Insigne szintén nem léphet pályára a következő két meccsen, ráadásul 10 ezer eurós pénzbírságot is kapott, mert csapatkapitányként megsértette a bírót.

A FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) elnevezésű szervezet közleménye emlékeztetett: az olasz futballban számos alkalommal előfordult már, hogy a játékvezető nem reagált a rasszista megnyilvánulásokra, az érintett játékos pedig dühében olyat tett, amiért kiállították.

Carlo Ancelotti, a Napoli vezetőedzője elmondta, a szövetségi ellenőrt háromszor kérték a mérkőzés ideje alatt, hogy szakítsa félbe a játékot, ehelyett csupán a helyi műsorközlő figyelmeztette a vétkes szurkolókat. A szakvezető hozzátette, ha a jövőben hasonló eset előfordul, a nápolyiak levonulnak a pályáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában