VÍZILABDA

2017.09.21. 16:02

ZF: ahol indul a csapat, ott játsszon döntőt

Nemzetközi viszonylatban is jól hangzó márkának számít a klub.

Bódi Csaba

 

Bizakodó vezetőedző, nyugalmat árasztó ügyvezető, támogatást biztosító polgármester és csúcsra törő csapatkapitány fogadta az új igazolásokkal együtt a sajtó képviselőit a ZF-Eger férfi csapatának szezonnyitóján.

Hogy mi hiányzik Braniszlav Mitrovics dicsőséglistájáról? A válogatott szinten minden fontos trófeát begyűjtött szerb hálóőrként arra vágyik, hogy magyar bajnok és BL-győztes legyen, és tehesse ezt a ZF-Eger színeiben. A csapatkapitány hasonlóan bizakodóan nyilatkozott az új évről, mint tette azt Dabrowski Norbert. – Új feladatokkal sok munka vár ránk – szögezte le a vezetőedző. – Játékban és taktikában ott tartunk, ahol kell, de nincsenek csodák, fel kell építenünk magunkat ahhoz, hogy el tudjuk érni azokat az eredményeket, amelyeket elvárnak tőlünk. Azt viszont már most elmondhatom, hogy ez a csapat igenis alkalmas lesz erre.

A szakember hozzátette: nagyon sok meccs lesz idén, ezért is döntöttek a fiatalok beépítése mellett, és most úgy látja, jót tesz ez a fajta váltás, hogy sokan vannak, és még komolyabban tudnak együtt dolgozni.

A nyugodt munkához pedig a ZF Hungária Kft.-nek, az önkormányzatnak és a Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhetően rendelkezésre áll a pénzügyi háttér, így az edzőknek és a játékosoknak csak azzal kell foglalkozniuk, ami a legfőbb feladatuk.

Biztató jövőképet vázoltak a megszólalók Fotó: Lénárt Márton

A klub stabil és megbízható partnereként szereplő megyeszékhelyi önkormányzat nevében Habis László, a város polgármestere arról szólt, hogy „van mire büszkének lenniük az egrieknek, és kétségtelen, az egyik ilyen büszkeség a vízilabdasport, annak értékei, eredményei”.

Az elvárásokat illetően Bárány Attila így fogalmazta meg a klubvezetés célkitűzését. – Semmilyen szinten ne legyen visszalépés, magyarul minden sorozatban, ahol elindulunk, játszunk döntőt – jelentette ki az Egri Vízilabda Klub ügyvezető-elnöke, kiemelve: „büszkék vagyunk arra, ahová elértünk, de ki kell hangsúlyozni, minden évben egyre nehezebb, és minden évben következik a valaha volt legerősebb bajnokság, BL-szezon.”

A gyors, a jövő és a maximalista

Braniszlav Mitrovics így jellemezte az újakat.

Az idei érkezők: Avramovics, Raszovics és Vlahopulosz Fotó: Lénárt Márton

MARKO AVRAMOVICS (szerb, FTC): Minden korosztályos válogatottban ott voltunk egymás mellett, és most már klubszinten is megtehetjük ezt újra. A rosszkéz oldalon játszik, nagyon gyors, és sokat tud segíteni nekünk.

SZTRAHINJA RASZOVICS (szerb, Barceloneta): Egyértelműen a szerb válogatott jövője. Kapás oldalon bevethető, szintén nagyon gyors, és az egész kinti játékunk felgyorsul általa.

ANGELOSZ VLAHOPULOSZ (görög, Posilippo Napoli): Mindenki láthatta az elmúlt években, hogy a görög válogatott feljött a világelitbe, és ott vannak a legjobbak között. Angelosz ennek a csapatnak a legjobb játékosai közé tartozik, ami pedig nekem még szimpatikusabb, hogy minden edzésen azt látom rajta, ami hozzám különösen közel áll: a maximalizmust.

Bódi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában