VÍZILABDA

2020.06.07. 17:49

ZF-Eger: a válogatott kapus hiányérzettel távozott

Kardos Gergely: „Boldog vagyok, óriási kihívás előtt állok, új közeg, új kultúra, új nyelv.”

Heol Sport

Kardos Gergely Egerben bizonyította, hogy képes válogatottbeli formára

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A ZF-Eger gárdájának búcsút intve, Franciaországban folytatja pályafutását Kardos Gergely. A magyar válogatott keretének kapusa az FCN Douai csapatához szerződött. A 25 esztendős játékost még egy évre szóló megállapodás kötötte a megyeszékhelyi klubhoz, de az egyletnél – a kormányzati segélycsomag megérkezése után – sem tartottak igényt arra, hogy maradjon.

Kardos Gergely Egerben bizonyította, hogy képes válogatottbeli formára
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Óriási hiányérzet maradt bennem mind az eredményeket illetően, mind pedig magával a klubbal kapcsolatban – árulta el az egri időszakról Kardos Gergely a vlv.hu-nak. – Szeretném megköszönni a fantasztikus hangulatot teremtő szurkolóknak, hogy gyorsan befogadtak. Nagyon sajnálom, hogy jövőre önhibámon kívül nem tudok náluk játszani. Nehéz beszélni erről. Volt még egy egyéves szerződésem, de a klubvezetés azt közölte, hogy a mentőcsomag ellenére nem tud megtartani, szabadon mehetek máshová. A játékostársakkal is jó baráti viszonyt alakítottam ki, ezért is sajnálom, hogy szétszéledt a csapat, jó társaság jött össze, sokra vihettük volna szerintem.

Kardos Gergely több ajánlat közül mondott igent a gall ­gárdának.

– Nehéz volt a döntés, a fő szempontot végül az jelentette, hogy egy viszonylag jó bajnokságban húzóember lehetek a csapatomban. Boldog vagyok, óriási kihívás előtt állok, új közeg, új kultúra, új nyelv. Biztos, hogy az első időszakban lesznek gondjaim, de majd igyekszek megoldani azokat – tekintette előre a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában