ZF-Eger: a vízben dőlhet el a Brescia elleni párharc

A szombati A-HÍD OSC Újbuda elleni bajnoki rangadót is későbbi időpontra halasztották.

S. K.

Csacsovszky Erikékre még várhat egy visszavágó Fotó: Lénárt Márton

Ahogy a szombaton 19 órára kiírt A-HÍD OSC Újbuda elleni bajnoki rangadót, úgy a ZF-Eger március 4-én esedékes AN Brescia elleni Eurokupa elődöntő egri visszavágóját is későbbi időpontra halasztották a koronavírus-járvánnyal összefüggésben álló elővigyázatossági okok miatt.

Az Egri Vízilabda Klub (EVK) klub ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán még csütörtökön elmondta, hogy mivel a Bitskey Aladár Uszodát március 6-ig bezárták, nem tudják megrendezni szerdán az olaszok ellen párharc visszavágóját.

Bár a sportvezető még attól tartott, hogy az olasz csapatnak 5–0-s győzelemmel jóváírják a találkozó eredményét, az Európai Úszószövetség (LEN) jelezte, mindenképpen azt szeretné, hogy a párharc – amelynek első meccsét 6–3-ra megnyerte a Brescia – a medencében dőljön el, ezért elhalasztotta az összecsapást, s lehetőséget adott arra, hogy a csapatok újabb időpontban állapodjanak meg. Így a továbbjutási remények újraéledtek.

Azt már csütörtökön bejelentették, hogy a Ferencváros Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-csúcsrangadóját is későbbi időpontban rendezik.

Érdekes, hogy amíg a LEN megértéssel kezeli a helyzetet, a FIBA a soproni korárlabdacsapatot 0–20-as eredménnyel büntette, amiért nem állt ki a Schio elleni Euroliga-mérkőzésen.

Csacsovszky Erikékre még várhat egy visszavágó Fotó: Lénárt Márton

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában