Örökség

2017.07.13. 16:26

Kiderült, kié lesz Gábor Zsazsa vagyona

A filmdíva tavaly decemberben hunyt el, de hagyatékáról csak most rendelkeztek.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Vicki L. Miller

Gábor Zsazsa férje örökölte a művésznő vagyonát – döntött az illetékes Los Angeles-i bíróság hét hónappal a 99 éves színésznő halála után.

Az Entertainment Tonight televíziós műsor bírósági körökből szerzett értesülése szerint Gábor Zsazsa „végrendelete vagy elveszett, vagy eltűnt”, így a testület 74 éves férjét, Frederic von Anhalt herceget nevezte meg a vagyon egyetlen kezelőjének. A dokumentum szerint Anhalt úgy véli, hogy Gábor Zsazsa 2015-ben elhunyt lánya lophatta el a végrendeletet, valószínűleg meg akarta hamisítani.

A filmdíva hagyatékát egy vagyonkezelő alapítványba vonták össze, nagyságáról nem adott tájékoztatást a bíróság. Annyi viszont biztos, hogy a hagyatékhoz tartozik számos külföldi ingatlan, ám a kaliforniai Bel Airben lévő luxusvilla, ahol Anhalt Gábor Zsazsa nyolcadik férjeként több mint 30 éven át élt a dívával, már nem része. Még akkor eladták, amikor a színésznő élt, de 2018 júniusáig a herceg ott tartózkodhat.

Gábor Zsazsa múlt év decemberében hunyt el. Lánya, Francesca Hilton 67 évesen 2015 januárjában agyvérzésben halt meg.

Az egykori magyar szépségkirálynő 1941-ben a háború elől menekülve utazott az Egyesült Államokba, ahol férjhez ment Conrad Hilton szállodalánc-tulajdonoshoz. Filmes pályafutása 1952-ben kezdődött, két évtized alatt több tucat filmben játszott világsztárok mellett. Hírnevét azonban nem filmszerepei, hanem házasságai és extravaganciája alapozták meg.

Címkék#hagyaték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!