Sztárvilág

2009.11.04. 14:56

A liliomtiprás 32 év után sem évült el?

Roman Polanski – szimpátiatüntetések ide vagy oda – úgy tűnik, nem menekülhet az igazságszolgáltatás elől. Kitűzték a rendező ügyvédeinek meghallgatását.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Világszerte több szimpátiatüntetést tartottak a világhírű rendező szabadon bocsátása mellett.
[/caption]Hajthatatlan kaliforniai fellebbviteli bíróság Roman Polanski 32 évvel ezelőtt történt szexuális bűncselekményével kapcsolatban, és december 10-ére tűzte ki a világhírű rendező ügyvédeinek meghallgatását. Polanskit azzal vádolják, hogy még 1978-ban, Jack Nicholson hollywoodi házában leitatatta, majd megerőszakolta az akkor tizenhárom éves Samantha Geimert. A rendező ezt akkor elismerte, de még az ítélethirdetés előtt elmenekült az Egyesült Államokból, ahová azóta sem tért vissza. A lengyel-francia művészt jelenleg Svájcban tartják fogva, ahová azért utazott, hogy átvegye életműdíját.Lehet, hogy kevesebbel megúszná

Az Oscar-díjas rendező képviselői szeretnék elérni, hogy a bíróság ejtse a szexuális bűncselekmények vádját védencük ellen. Érdekes módon most már a vád elejtésért kardoskodik az egykori áldozat, Samantha Geimer is, akit zaklatója letartóztatása óta folyamatosan lesifotósok és újságírók zaklatnak. Emiatt már egészsége és munkája is veszélybe került. Sokak szerint nemcsak az igazságszolgáltatás, de saját dolgát is megkönnyítené hazatérésével Polanski, hiszen így legrosszabb esetben is két év börtönt kapna, esetleg elévülés miatt ejthetik az ügyét. Az azonban, hogy megszökött az igazságszolgáltatás elől akár súlyosbító körülmény lehet.

Ajánljuk még:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!