festői környezet

2019.02.27. 14:35

A spanyol tengerparton forgatja új filmjét Woody Allen

A helyi híradásokat szerdán megerősítette a Mediapro produkciós cég is, amely korábban már dolgozott a rendezővel.

US director Woody Allen (2ndR) poses with (fromL) US actor Jesse Eisenberg, US actress Kristen Stewart and US actress Blake Lively as they arrive on May 11, 2016 for the screening of the film "Cafe Society" during the opening ceremony of the 69th Cannes Film Festival in Cannes, southern France. (Photo by ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Anne-Christine Poujoulat

A New Yorkban élő rendező július közepétől San Sebastiánban dolgozik majd. A héthetes forgatáshoz a Mediapro produkciós vállalat már keresi a megfelelő helyszíneket a régióban. A filmes cég az AFP hírügynökség kérdésére számolt be róla, hogy Allen Spanyolországban készíti új filmjét.

Egyelőre sem a 83 éves rendező új filmjének címét, sem a tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

A híradások azonban emlékeztetettek rá, hogy a Mediapro dolgozott Allen 2008-ban bemutatott Vicky Cristina Barcelona című filmjén, amelynek főszerepét Penélope Cruz alakította, és az Owen Wilsonnal forgatott, Éjfélkor Párizsban című 2011-es filmjének elkészítésében is közreműködött a cég.

San Sebastián nemcsak gyönyörű partvidéke miatt alkalmas helyszín, de kitűnő konyhájáról és nemzetközi filmfesztiváljáról is híres.

Az Oscar-díjas Allenről köztudomású, hogy szenvedélyes klarinétos. Idén nyáron Spanyolországban is fellép az Eddy Davis New Orleans Jazz Banddel. Júniusban három alkalommal – Bilbaóban, Barcelonában és Madridban – játszanak.

Allen a közelmúltban perelte be az Amazon Stúdiót négy filmre kötött szerződése megszegéséért. A rendező 68 millió dolláros (19 milliárd forintos) kártérítést követel az Amazontól, amiért ki akar hátrálni a szerződésből, és tavaly nyáron nem mutatta be A Rainy Day in New York című filmjét, amelyben Selena Gomez és Timothee Chalamet is játszott.

A rendező keresete szerint az Amazon az Allen elleni zaklatási vádak miatt állt el filmje forgalmazásától 2018 júniusában. A rendezőt évtizedekkel ezelőtt azzal gyanúsították meg, hogy 1992-ben szexuálisan zaklatta nevelt lányát, Dylan Farrow-t. Allen ellen azonban sohasem emeltek vádat.

Borítókép: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Woody Allen és Blake Lively a Cafe Society című film bemutatóján a cannes-i filmfesztiválon 2016-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!