Barátságos fesztivál

2019.03.11. 14:46

A Tankcsapda és a Margaret Island találkozik a parton...

Nem, a cím nem egy vicc kezdete: a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó idén július 4. és 7. között várja a kiváló zenére, közösségépítésre és természeti környezetre áhítozó közönségét.

Fotó: Pályi Zsófia

A Tankcsapda, a Follow The Flow vagy éppen a Margaret Island koncertje a Duna-parton, közösségi reggeli, nemzetközi színházi előadások, ámulatba ejtő utcaszínházi bemutatók, lazulás a Dunakanyarban – valljuk be, mindez igen jól hangzik. Az ilyenfajta élvezeteket, a barátságos hangulatot és a legnépszerűbb magyar zenekarokat hozza el a váci Duna-partra a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

 

Július 4. és 7. között a Margaret Island, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Follow The Flow és az Irie Maffia koncertjeire már biztosan bulizhat a közönség, s idén is érkeznek külföldi fellépők Lengyelországból, Csehországból és Szlovákiából is. De a VéNégy programjában a zenén túl a színház és a közösségépítés is kiemelt szerepet kap. A látványos utcaszínházi előadások és szabadtéri performanszok mellett a hatalmas színházi sátorban a visegrádi négyek országaiból érkező társulatok bemutatói tekinthetők meg.

A színházi programok néhány nappal korábban elkezdődnek, így a fesztivált június 30-án a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata nyitja meg Semmit sem bánok című előadásával. Az utolsó nap pedig egy igazi különlegességet tartogat,

hiszen a négy ország színészei ekkor mutatják be a kéthetes, váci workshop alatt létrehozott darabjukat.

Aki színházjegyet vesz, az előadás után idén is ingyenesen nézheti meg a többi eseményt, koncerteket. A szervezők célja ugyanis, hogy a programok a szélesebb közönség számára is elérhetőek és megfizethetőek legyenek.

A fesztivál részletes programja megtalálható a www.vhfest.eu weboldalon.

Borítókép: a Margaret Island zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában