új vizeken

2019.08.08. 18:18

Az HBO-tól a Netflixhez szerződtek át a Trónok harca készítői

David Benioff és Dan Weiss a jövőben Netflixes sorozatok készítésében fognak közreműködni.

Dan Weiss and David Benioff attending the 'Game Of Thrones' Season 4 premiere at Avery Fisher Hall, Lincoln Center on March 18, 2014 in New York City/picture alliance

Forrás: AFP/DPA/Geisler-Fotopres

Fotó: Dennis Van Tine

David Benioff és Dan Weiss aláírták a szerződést, amely szerint az elkövetkező években Netflix-sorozatok és -filmek készítésében fognak részt venni forgatókönyvíróként, producerként és rendezőként – közölte a streaming-szolgáltató.

Az összegről, amellyel megnyerték maguknak a filmeseket, a szolgáltató nem közölt információkat. A hollywoodi sajtó ugyanakkor „kilenc számjegyű összegről” írt. A Netflix korábban fizetett már több mint 100 millió dollárt sikeres producerek, például Ryan Murphy és Shonda Rhimes leigazolásáért.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen műfajú és jellegű filmek és sorozatok munkálataiban fog rész venni Benioff és Weiss. A páros ugyanakkor elmondta, hogy ők is osztoznak a Netflix-menedzsereknek a 80-as évek filmjei és könyvei iránti rajongásában.

A filmesek jelenleg a Lucasfilmmel dolgoznak együtt egy új Star Wars-trilógián. A Trónok harca sorozattal számtalan rekordot döntött meg Benioff és Weiss.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!