le is ülheti

2017.08.24. 21:19

Börtönbe mehet Hujber, ha nem fizet

Persze a színésznek van menekülőútja, ha nem bírja a rácsok mögött, bármikor dönthet úgy, hogy inkább fizet.

Mint arról a napokban beszámoltunk, Hujber Feri a Facebookon osztotta meg: annak dacára, hogy a házkutatás során marihuánát találtak nála, és emiatt pénzbüntetésre ítélték, sőt vádat emeltek ellene, mégis tovább drogozik, és a pénzbüntetést sem hajlandó megfizetni.

A Bors című napilap munkatársa telefonon hívta, a színész azonban nem reagált, így dr. Bacsek György ügyvéd mondta el: mire számíthat, ha nem fizet. Mint kiderült, Hujber tud róla, hogy le is ülheti a büntetést, így az ügyvéd ennek alapján számította ki, hogy mennyi időre sittelhetik le.

„Amennyiben jogerőre emelkedik a végzés, a benne meghatározott időn belül ki kell fizetni a büntetést. Ha ez nem történik meg, automatikusan átváltják szabadságvesztésre, amelyet fogházban kell letölteni. A bűnügyi költség összegét pedig végrehajtónak adják ki, letilthatja folyószámláról, vihet autót, ingóságokat, vagy ráterhelheti ingatlanra, el is árvereztetheti azt ”

– mondta megkeresésünkre dr. Bacsek György ügyvéd, és miután a színész elmondta, hogy napi kétezer forintban állapították meg a büntetés átváltását.

„Amennyiben ez igaz, akkor hetvenöt napra zárhatják el”

– tette hozzá az ügyvéd. Persze a színésznek van menekülőútja, ha nem bírja a rácsok mögött, bármikor dönthet úgy, hogy inkább fizet, így akár a bevonulás előtti napon is „megúszhatja” a 2, 5 hónap elzárást.

 

Címkék#hujber#drog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában