már nem először

2019.08.23. 22:22

Egy magyar zenekar is fellép a világ legnagyobb Beatles fesztiválján

A felkérés a legendás Cavern Clubtól érkezett.

Ismét Magyarország egyik legnépszerűbb Beatles tribute zenekara, a Bits képviseli Magyarországot és a magyar Beatles közösséget a világ legnagyobb Beatles fesztiválján, a liverpooli International Beatle Week-en (Nemzetközi Beatles hét).

A felkérés a világhírű Cavern Clubtól érkezett, ahol a Beatles 292 koncertet adott 1961 és 1963 között. A Bits augusztus 23-tól 26-ig a fesztivál keretében kilenc koncertet ad különféle helyszíneken, így a Cavern Clubban is – közölte Derecskei Zsolt zenekarvezető.

A liverpooli Beatle Weeket a nyolcvanas évek óta rendezik meg és a kezdetben baráti összejövetelből kialakult Beatles fesztivál napjainkra turisták és Beatles-rajongók ezreit vonzza. Mintegy nyolcvan, a világ minden tájáról érkező előadó egy héten keresztül ad koncerteket augusztus végén.

A Beatles egész életművéből tudunk felvonultatni dalokat eredeti négyfős felállásban. Olyanokat is, amelyeket a Beatles soha nem játszott koncertjein

- fogalmazott a zongorán és gitáron játszó, valamint éneklő Derecskei Zsolt a közleményben.

Az érdeklődők a zenekar Facebook oldalán és Instagramon követhetik a Bits liverpooli útját.

A hat éve alakult Bits tagja még Iliás Ádám (basszusgitár, ének), Szabó Gergely (gitár, ének), valamint Bakó Balázs (dob, ének). A zenekar mögött számos hazai fellépés áll, játszottak a hollandiai Big Rivers Fesztiválon és a liverpooli Beatle Weeken is már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában