16°

Forgatás előtti rituálé miatt halt meg a cseh Jan Tríska

A 80 éves művészt Prágában érte a halál.

Meghalt Jan Tríska neves cseh színész, aki számos amerikai filmben is szerepelt. A nyolcvanéves művész hétfőn kórházban halt meg, miután új filmje forgatása előtt a Károly-hídról beesett a Moldvába és súlyos sérüléseket szenvedett – közölték hétfőn Prágában.

A rendőrség vizsgálja az ügyet, a híd kameráinak felvételeit, de az az általános vélemény, hogy Jan Tríska véletlen baleset következtében esett a folyóba.

Jirí Mádl, Tríska színész barátja újságíróknak elmondta: Jan Trískának szokása volt, hogy minden új filmje forgatása előtt sétált egyet a Károly-hídon, és ha lehetett, egy-két percre a híd kőkorlátjára is felmászott. Mádl valószínűsíti, hogy Tríska szombaton is ezt tette, és így történhetett meg, hogy beleesett a Moldvába.

A Zdenek Sverák rendezte Na strese (A tetőn) című film forgatásának megkezdését a tragédia miatt elhalasztották. Az alkotásban a főszerepet játszotta volna Jan Tríska, aki Sverák Obecní skola című filmjében szerzett hírnevet magának.
Jan Tríska 1977-ben aláírta a Charta 77 emberi jogi mozgalom felhívását, majd az Egyesült Államokba emigrált. Václav Havel volt csehszlovák és cseh államfő közeli barátja volt, és a rendszerváltás után gyakran látogatott Csehországba, ahol újra színdarabokban és filmekben kapott szerepet.

Az Egyesült Államokban 44 filmben szerepelt, egyebek között a Ragtime és a Larry Flynt, a provokátor című filmekben is játszott.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Két autó ütközött Kerecsenden, egy nő a helyszínen életét vesztette
2
Halálos motorbaleset Erdőkövesd közelében – Fotóval
3
Fokozott figyelmet: veszélyes szerek terjednek a városban
4
Élete bikáját ejtette el a verpeléti vadász
5
Kigyulladt egy raktár a vasútállomáson: több gázpalack felrobbant
vízilabda
Kilenc gólra futotta a Dunaújváros ellen
F1 / 2 órája
Hamilton uralta a szabadedzéseket
A pontversenyben élen álló Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es világbajnokság Egyesült Államok Nagydíjának pénteki második szabadedzésén.
Gyász
Csendes, őszi találkozóra várjuk mindazokat, akik szeretnének végső búcsút venni Nagypál Ákos barátunktól. Az egri Kisassszony temetőben október 24-én, délután négy órakor köszönünk el tőle egy-egy szál virággal. Akinek kedves volt ez a csendes, okos, derűs ember, csatlakozzon hozzánk, hogy fejet hajtsunk az emléke előtt, és méltóképpen bocsáthassuk útjára.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy RÁTKAI IMRE 74 éves korában hirtelen elhunyt. Temetése 2017. október 20-án 10 órakor az egri Lajosvárosi temetőben lesz. A gyászoló család
szakmai megmérettetés / 4 órája
Szombaton rajtol a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
KÉZILABDA / 5 órája
Cegléden sem termett babér a B. Braunnak
APC / 6 órája
Az egész járás büszke az új üzemcsarnokokra
eger / 7 órája
Mindenképp dobós diákok maradnak
eger / 7 órája
A Névtelen ötvenhatosok emlékére
téli napfürdő / 7 órája
Ha így szoláriumozik, nem kell félnie a szarkalábaktól