természetvédelem

2019.10.01. 13:22

Harry herceg igazából egy nagy hippi

Arra szólította fel az embereket, hogy vegyék észre a fák szépségét.

The Duke of Sussex Prince Harry pays tribute to British guardsman Matthew Talbot, 22, of the Coldstream Guards, who was killed in C-IWT Operation a few months ago, at Liwonde National park on September 29, 2019. - Gdsm Talbot was killed by an elephant who charged at him. (Photo by Amos GUMULIRA / AFP)

Forrás: Amos GUMULIRA / AFP

Meg kell védeni az élővilágot az emberi mohóságtól, apátiától és önzéstől

– idézte a Daily Telegraph az Afrikában tartózkodó Harry herceg szavait.

II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia jelenleg Afrika déli részén tartózkodik. Hétfőn meglátogatta Malawiban a Liwonde Nemzeti Parkot, hogy lerója tiszteletét Mathew Talbot brit katona emléke előtt, akit az év elején egy orrvadászok elleni őrjárat során halt meg.

A Daily Telegraph hétfői számában közölt írásában Harry herceg a természet védelmét alapvető fontosságúnak nevezte a túlélés szempontjából.

Ez sokak számára hippisnek hangozhat. De nem engedhetjük meg magunknak a mi vagy ők jellegű hozzáállást. Az embereknek, az állatoknak és életterüknek alapvetően együtt kell létezniük, vagy a következő tíz évben globális problémáink még inkább kezelhetetlenné válnak

– írta.

Arra is felszólította az embereket, nézzenek fel a fákra, vegyék észre a szépségüket, fotózzák le őket, a képeket pedig posztolják a National Geographic című magazin Instagram-oldalára, melynek hétfőn a herceg a vendégszerkesztője.

Kampányával „fel akarja hívni a figyelmet a fáknak a Föld ökoszisztémájában játszott létfontosságú szerepére” és meg akarja mutatni „szenvedélyét a fák és az erdők iránt, melyek a természet egyszerű megoldásai a környezetvédelmi problémákra” – közölte a Buckingham-palota.

Harry kampányát II. Erzsébet programja inspirálta, melynek célja az erdők és a nemzeti parkok megőrzése a Nemzetközösség 53 országában, melyek jórészt egykori brit gyarmatok.

Afrikai utazásaira elkísérte felesége, Meghan sussexi hercegnő és négy hónapos fiúk, Archie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!