száguldás

2018.07.29. 19:58

Hosszú Katinka: szívesen lennék F1-es pilóta

Kétüléses Forma 1-es versenyautót próbálhatott ki a háromszoros olimpiai bajnok úszó, valamint Palvin Barbi és Marco Rossi.

Kétüléses Forma 1-es versenyautót próbálhatott ki a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka (28), akit a korábbi F1-es pilóta, Baumgartner Zsolt (37) vitt el egy körre a Hungaroringen – számolt be az eseményről a Borsonline. Az Iron Lady szereti a sebességet, rendszeresen jár gokartozni is.

Ellestem a technikát, úgy gondolom, nagyobb esélyem lesz nyerni a barátaim ellen gokartban is – mesélte Hosszú, aki arról is szót ejtett, milyen egy versenygépben ülni. – Amikor azt gondolod, hogy már nem tudsz tovább gyorsulni, akkor még rátett egy lapáttal Zsolt. Az egész autó remegett, én meg úgy elengedtem magam, hogy a fejem jobbra-balra csapódott, ahogy kanyarodtunk. Szemmel láthatóan nagyon élvezte a száguldozást Katinka, ám azért maradt benne egy kis hiányérzet.

Fotó: Borsonline

Még egy pici adrenalin jólesett volna. Hiányoltam az ellenfeleket, hogy nem tudtunk megelőzni senkit.

Nagyon szívesen kipróbálnám magam versenyzőként is a Forma 1-ben, bár nem hiszem, hogy rám bíznának egy ilyen értékes autót – mosolygott a bajnoknő, aki arra a kérdésünkre, hogy a közúton mennyire száguldozik, csak ennyit felelt:

Sportosan vezetek, maradjunk ennyiben.

Barbi szívesen vezetne, de még nincs jogsija

Palvin Barbi (24) többször is ült már F1-es gépben, de nem tudja megunni ezt a fergeteges száguldást.

A fékezés a legbrutálisabb érzés az egész pályán, olyankor tudatosul bennem, milyen elképesztő erők munkálkodnak itt – mesélte Palvin Barbi, aki hozzátette:

Szívesen kipróbálnám egyszer azt is, hogyan kell vezetni, de egyelőre nincsen jogsim.

Fotó: Borsonline

Rossinak bejött az adrenalinlöket

A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi (53) is kipróbálta, milyen F1-es tempóban végigszáguldani a Hungaroringen.

El sem tudtam képzelni, mi vár rám az autóban, de erre nem is lehet felkészülni, amíg valaki át nem éli. Ám egy percig sem aggódtam, hiszen profi pilótára bíztam magam. Igaz, személyesen korábban nem ismertem Baumgartner Zsoltot, de tudtam, hogy ő volt eddig az egyetlen magyar Forma-1-es – lelkendezett Rossi az F1 Experiences kétüléseséből kiszállva, az adrenalinlökettől feldobva

Egyébként a legextrémebb sport, amibe magamtól belevágtam, a rafting volt, szóval ilyen élményben még nem volt részem.

A kapitány azt is elárulta, hogy Niki Lauda volt a kedvenc pilótája, s hogy lenyűgözi az a precizitás, ami ezt a sportágat jellemzi. S habár a magyar foci egyelőre nincs azon a szinte, mint akár Katinka az úszásban, akár az F1 az autósportban, azon lesz, hogy ez változzon.

Borítókép: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában